Αμετακίνητοι ως προς τις οικονομικές απαιτήσεις τους είναι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Τζένσον Μπάτον και ο μάνατζερ του, Ρίτσαρντ Γκόνταρτ, ενώ από την πλευρά του Ρος Μπρον (αφεντικό της Brawn GP) δεν δείχνει διατεθειμένος να ανεβάσει τη δικιά του προσφορά.
Ο Βρετανός πιλότος δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιο του με την Brawn GP, και η διαφορά των δυο πλευρών, αγγίζει τα επτά εκατ. ευρώ.
Η απάντηση από την πλευρά του πρωταθλητή, δεν άργησε να έρθει και δια στόματος, Γκόνταρτ τόνισε ότι δεν έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, διευκρινίζοντας ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει:
“Ο Μπάτον είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, η ομάδα πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης”
Με ενδεχόμενη την μετακίνηση του Μπάτον στην McLaren, αν δεν τα βρει με την Brawn GP, ο Μπερν Έκλεστοουν, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι ιδανικό να βρίσκονται σε μια ομάδα δυο πρωταθλητές, καθώς θα δημιουργούνται προβλήματα. Ο Λιουίς Χάμιλτον είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα ένα χρόνο νωρίτερα, το 2008.
Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα