Η κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, είναι ο «πονοκέφαλος» του τεχνικού τιμ στον Παναθηναϊκό. Απόντες από τη προπόνηση της Δευτέρας τόσο οι διεθνείς, όσο και ο Τεν Κάτε που ταξίδεψε και «τσέκαρε» τον Γιαν Ντούριτσα. Προπονήθηκε ο Μαρίνος, ατομικό πρόγραμμα ο Σεϊταρίδης.
Τεν Κάτε απόντος
Λίγο πιο… άδεια από ότι συνηθίζεται όταν αγωνίζονται οι εθνικές ομάδες και λείπουν οι διεθνείς, ήταν η Παιανία. Απών και ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος επέστρεψε αργότερα από το ταξίδι στη Σλοβακία, όπου είχε την ευκαιρία να δει τον Ντούριτσα αγωνιζόμενο. Υπό τις οδηγίες των Γιάννη Αναστασίου και Μάικ Σνούι πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Δευτέρας με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Συνολικά 12 ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές και στο «τριφύλλι» το μόνο που θέλουν είναι να τους δουν να επιστρέψουν υγιείς και σε θέση να βοηθήσουν στη δύσκολη συνέχεια. Ουσιαστικά η προετοιμασία της ομάδας για το προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα ξεκινήσει την Πέμπτη, όταν και θα επιστρέψουν. Το μεγαλύτερο άγχος δεν έχει να κάνει με τον Ζιλμπέρτο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστεί στο φιλικό της Βραζιλίας με το Ομάν, αλλά για τους Έλληνες που θα προέρχονται από ένα δυνατό ματς στην Ουκρανία.
Προπονήθηκε ο Μαρίνος- ατομικό για Σεϊταρίδη
Όσοι λοιπόν έχουν παραμείνει στην Παιανία ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης με τον Στέργο Μαρίνο να συμμετέχει κανονικά. Πάντως για τον νεαρό ποδοσφαιριστή πολλά θα δείξει η προπόνηση της Τρίτης, όταν και θα δοκιμάσει να μπει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης και θα διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να βοηθήσει. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τεθέι στη διάθεση του Τεν Κάτε για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Στην προπόνηση συμμετέχει και ο Κορεάτης Κονγκ, όπως συμβαίνει άλλωστε τις τελευταίες ημέρες.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Γιαν Ντούριτσα κανείς δεν μπορεί να πει ότι το «τριφύλλι» θα κινηθεί τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για την απόκτησή του. Ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί κοντά στον αμυντικό της Λοκομοτίβ Μόσχας το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως προτεραιότητα των ιθυνόντων ήταν η μείωση του ρόστερ, όπως είχε ζητήσει ο Ολλανδός προπονητής. Αν δεν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό της ομάδας, θα πρέπει να θεωρείται πολύ δύσκολο να ενδιαφερθεί ο Παναθηναϊκός για τον αριστεροπόδαρο αμυντικό.
Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης