Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μπάσκετ του Περιστερίου μίλησε ο Μάικλ Μπράμος, που έχοντας πλέον όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά, αναμένει την Πέμπτη από την ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) την έκδοση του νέου του δελτίου, με ελληνική ιθαγένεια. Ο 22χρονος γκαρντ/ φόργουορντ, που αγωνίστηκε ως Αμερικανός στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της Α1, θα αποδεσμεύσει τη θέση που "καταλάμβανε", παραχωρώντας την στον Σον Προύιτ.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάικλ Μπράμος:
-Επιτέλους έχεις την ελληνική ιθαγένεια. Πώς νιώθεις;
Όμορφα. Ναι, τελικά την έχω μετά από τόσους μήνες που περίμενα. Είναι πράγματι ωραία να την έχω. Αυτό θα βοηθήσει και την ομάδα μας επίσης, αφού τώρα που είμαι Έλληνας θα μπορέσει και στο Σον (σ.σ. Προύιτ) να παίξει.
-Φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι δεν θα προχωρούσε τελικά η υπόθεση;
Όχι, δε φοβήθηκα. Κατάλαβα ότι οι κινήσεις γίνονταν κάπως αργά. Ίσως λίγο να αγχώθηκα, όμως είχα πίστη ότι θα γίνονταν αυτό που έπρεπε. Είχα εμπιστοσύνη στον Νάσο (σ.σ. Χούμπαυλης), στον Στιβ (σ.σ. Γιατζόγλου) και σε όλη τη διοίκηση που δούλεψε σκληρά.
-Ταξίδεψες στην Αμαλιάδα και ξέρω ότι συνάντησες αρκετούς από τους συγγενείς σου.
Ναι γνώρισα τρεις ανθρώπους με το επίθετό μου εκεί, μου είπαν ότι γνώριζαν προγόνους μου. Σίγουρα θα επισκεφτώ πάλι την περιοχή, ειδικά όταν έρθουν οι γονείς μου. Ο πατέρας μου το σχεδιάζει για τον Φεβρουάριο.
-Άκουσα ότι είναι αστυνομικός.
Ήταν αστυνομικός, για 25 χρόνια. Τώρα έχει πάρει σύνταξη και έχει αποσυρθεί.
-Την Εθνική ομάδα της Ελλάδας τη σκέφτεσαι ως επόμενο στόχο; Ειδικά για τη θέση σου έγινε πολύ κουβέντα πριν το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.
Η Εθνική ομάδα θα είναι σίγουρα μια σπουδαία ευκαιρία και προοπτική. Τώρα που έχω την ταυτότητα θέλω να κάνω μια καλή αρχή στο πρωτάθλημα και μετά από αυτή τη χρονιά θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή παίξω και στην Ευρωλίγκα, με κάποια ομάδα ψηλότερα. Πάντως, είναι μια υπέροχη αρχή το Περιστέρι.
-Πώς είναι η προσαρμογή στην Ευρώπη;
Είναι σα να αρχίζω το κολέγιο πάλι και μαθαίνω πράγματα από την αρχή. Αυτό το στυλ είναι πιο επαγγελματικό και προσπαθώ να το καταλάβω. Κάθε μέρα νιώθω και πιο άνετα…
-Πού λες ότι θα φτάσετε;
Δεν ξέρω. Τα πλέι οφ είναι σίγουρα μια αρχή…
Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου