Κοντά στην απόκτηση του Ντάνι και του Ντραγκουτίνοβιτς βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Άλλαξε η στάση του Ισπανού επιθετικού, αφού η πρόταση των «ερυθρολεύκων» είναι η καλύτερη που έχει στα χέρια του, ενώ δέχεται και τις πιέσεις των Ριβάλντο και Λέμενς, με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Νέα πρόταση σήμερα στη Σταντάρ για τον Σέρβο αμυντικό, που πιθανότατα θα γίνει αποδεκτή. Για όλους και για όλα μιλά στον "Πρωταθλητή", έξω από τα δόντια, ο Τροντ Σόλιντ. Την εικόνα της μαύρης λίστας άφηνε να φανεί η αποστολή που αναχωρεί το μεσημέρι για την Αγγλία για το αυριανό φιλικό με τη Μαν.Σίτι.
Κοντά σε Ντάνι και Ντραγκουτίνοβιτς
Μια ανάσα από την πραγματοποίηση δύο μεταγραφών φαίνεται πως βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για τον Ντάνι, αλλά και να καταθέσουν βελτιωμένη πρόταση στη Σταντάρ Λιέγης για τον Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς. Αν όλα πάνε καλά δεν αποκλείεται ακόμη και στο τέλος της ημέρας να έχουν κλείσει τα μέτωπα του δεύτερου επιθετικού (ίσως αποκτηθεί και τρίτος) και του αριστερού μπακ, που έχει ζητήσει επανειλημμένα ο Τροντ Σόλιντ από τη διοίκηση.
Πλησιάζει ο Ντάνι
Άρδην άλλαξαν τα δεδομένα στην υπόθεση του Ντάνιελ Γκαρσία Λάρα, γνωστότερου και ως Ντάνι. Ο 31χρονος επιθετικός που έμεινε ελεύθερος από την Εσπανιόλ, αν και τις προηγούμενες ημέρες εμφανιζόταν να μην καλοβλέπει το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, πλέον έχει αλλάξει στάση. Άλλωστε η καλύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του είναι από τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίζονται και δύο επιστήθιοι φίλοι του. Ο Λέμενς, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες και συγκάτοικοι στην Εσπανιόλ και ο Ριβάλντο, με τον οποίο αγωνίστηκαν παλαιότερα στη Μπαρτσελόνα. Ο «Ρίμπο» μάλιστα, ενεργώντας για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων», τηλεφώνησε στον Ντάνι για να τον πείσει να πιάσει λιμάνι. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς τον παίκτη θα πάρει σάρκα και οστά με την κατάθεση επίσημης πρότασης, που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή από τον παίκτη που αρέσει στον Σόλιντ. Άλλωστε ο Νορβηγός έχει ζητήσει έναν ακόμη επιθετικό σε στυλ Κωνσταντίνου.
Κλείνει θετικά του Ντραγκουτίνοβιτς
Ακόμη πιο κοντά από τον Ντάνι βρίσκεται ο Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς. @2@
Ο 30χρονος Σέρβος αριστερός μπακ που αποτελεί διακαή πόθο για τον Σόλιντ ενημέρωσε τη διοίκηση της Σταντάρ Λιέγης πως θέλει να μετακομίσει στον Ολυμπιακό και η διοίκηση των Βέλγων βλέποντας πως δεν μπορεί να κάνει αλλιώς (πρόσφατα του πρότεινε ανανέωση συμβολαίου, αλλά αυτός την απέρριψε) αναμένεται να του κάνει το χατίρι, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Η ομάδα της Λιέγης αναμένει τη νέα πρόταση του Ολυμπιακού (η πρώτη ήταν 400 χιλ. ευρώ και απορρίφθηκε) και το πιθανότερο είναι οι δύο ομάδες να τα βρουν κοντά στις 700-800 χιλ. ευρώ. Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής θα μεταβεί στο Βέλγιο και ο μάνατζερ του παίκτη, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς. Ο πρώην μεγάλος Σέρβος άσος φέρεται μάλιστα να έχει κλείσει εισιτήρια για την Ελλάδα για να έρθει τη Δευτέρα μαζί με τον παίκτη.
Φήμες για Νοντά
Με την περίπτωση του Σαμπανί Νοντά φέρεται να έχει ασχοληθεί ο Ολυμπιακός. Ο Κονγκολέζος άσος μεταγράφηκε το καλοκαίρι από τη Μονακό στη Ρόμα, αλλά η απαγόρευση μεταγραφών στους «τζιαλορόσι» μετά τις παρατυπίες στην υπόθεση της μεταγραφής του Μεξές, ίσως τον οδηγήσουν στην πόρτα της εξόδου. Ο Κονγκολέζος φορ προέρχεται από δύο σεζόν γεμάτες τραυματισμούς, ωστόσο αποτελεί έναν εξαιρετικό επιθετικό. Οι ετήσιες απολαβές του φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αλλά αν ολοκληρωθεί η απόκτηση του Ντάνι, δύσκολα θα ασχοληθεί μαζί του ο Ολυμπιακός.
Όσον αφορά στον Πορτίγιο, αποτελεί απλά εναλλακτική λύση του Ντάνι, αφού ο 23χρονος άσος δεν φαίνεται να πολυαρέσει στον Τροντ Σόλιντ.
Η μαύρη λίστα
Μπορεί η μαύρη λίστα του Τροντ Σόλιντ να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο η ανακοίνωση της αποστολής που αναχωρεί για την Αγγλία και το φιλικό με τη Μάντσεστερ Σίτι δείχνει σε μεγάλο βαθμό τις προθέσεις του Νορβηγού. Σε αυτή δεν συμπεριελήφθησαν οι τραυματίες Ντακόλ, Φιλιππάκος, ο Βενετίδης που συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του και οι Μενδρινός, Παππάς, Ντουγέρογλου, Σιδεράκης, Ρέζιτς και Χοβνανισιάν . Ο τελευταίος λόγω της πρόσφατης συμμετοχής του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων με την Εθνική ομάδα της Αρμενίας, πήρε άδεια και θα βρεθεί στην πατρίδα του. Οι παίκτες που δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, είναι προφανές πως βρίσκονται εκτός πλάνων του Σόλιντ, με την εξαίρεση ίσως του Παππά. Η έκπληξη του Σόλιντ ήταν ότι συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Κυριάκο, Βάλλα και Κουλουχέρη, που μέχρι πριν λίγες μέρες συγκέντρωναν περισσότερες πιθανότητες να φύγουν, παρά να μείνουν. Προτού ανακοινωθεί επίσημα και οριστικά ποιοι παίκτες αποχωρούν, οι άτυχοι θα ενημερωθούν από το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση.
Το πρωί προπόνηση, το μεσημέρι αναχώρηση
Την Παρασκευή το πρωί (10:00) θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το διήμερο ρεπό που απήλαυσαν για να ξεκουραστούν μετά την κοπιαστική προετοιμασία στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Για το Μάντσεστερ θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ολυμπιακός με πτήση μέσω Κοπεγχάγης. Το απόγευμα του Σαββάτου (17:00) οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι (μετάδοση από τη ΝΕΤ)Στην «ερυθρόλευκη» αποστολή συμπεριελήφθησαν 25 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι:
Γιάννου, Λέμενς, Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Μπουλούτ, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Καφές, Καψής, Κυριάκος, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Κουλουχέρης, Μάριτς, Μαυρογενίδης, Οκκάς, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ριβάλντο, Σούρερ, Στολτίδης, Ταραλίδης, Τουρέ και Βάλλας.
Επόμενος σταθμός για τον Τροντ Σόλιντ και τους παίκτες του, η Ισπανία όπου ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει σε δύο τουρνουά. Το πρώτο διοργανώνει η Χερέθ και εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν εκτός από την Χερέθ και την Σεβίλλη σε παιχνίδια 45 λεπτών. Οι αγώνες θα γίνουν στις 9 Αυγούστου και ο Ολυμπιακός θα παίξει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) την Χερέθ και στις 24:00 (ώρα Ελλάδας) με την Σεβίλλη.
Η «ερυθρόλευκη» αποστολή στη συνέχεια θα μεταβεί στην Βαλένθια όπου στις 12 και 13 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει αντίστοιχα την Βαλένθια (12/8, 23:00 ώρα Ελλάδας) και την Ουντινέζε (13/8, 22:00 ώρα Ελλάδας). Τα παιχνίδια γίνονται στο πλαίσιο του «Trofeo Naranja».
Στα εντός Ελλάδας φιλικά παιχνίδια έχει οριστικοποιηθεί το παιχνίδι που θα γίνει στις 21 Αυγούστου στο στάδιο Καραϊσκάκη όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Εσπανιόλ.
Συνεδριάζουν για Κονέ
Επιστολή με την οποία καλεί τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ ΑΕΚ να παραστούν στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης (9/8, 12:00) απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμών της ΕΠΑΕ, Γιάννης Δαμοράκης, όπου θα συζητηθεί το θέμα Κονέ, προκειμένου να αναπτύξουν τους ισχυρισμούς τους και να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα επί των οποίων, αμφότερες, στηρίζουν τις θέσεις τους.
Απειλές για Μάριτς
Με δηλώσεις του στο σέρβικο Τύπο, ο πρόεδρος της Ζέτα έκανε λόγο για μη καταβολή της δόσης για τη μεταγραφή του Μάριτς στον Ολυμπιακό από τους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα τόνισε πως προτίθεται να προσφύγει στη FIFA αν δεν τακτοποιηθεί άμεσα η οφειλή.
* Στην Εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού κλήθηκε σήμερα ο Γιάγια Τουρέ. Συγκεκριμένα η κλήση αφορά το παιχνίδι Γαλλία - Ακτή Ελεφαντοστού που θα γίνει στις 17/8.
*Ο προπονητής του Ολυμπιακού Τροντ Σόλιντ παρακολούθησε μαζί με τον προπονητή των Ακαδημιών της ομάδας Κυριάκο Καραταΐδη τη χθεσινή προπόνηση του εφηβικού τμήματος.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Κώστας Αναγνώστου