Επιστολή-απάντηση στην επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ που κατηγορεί την ΕΠΑΕ για τη μη έκδοση δελτίου στον Παναγιώτη Κονέ εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή. Στο κείμενο της επιστολής προς τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο πρόεδρος της «Ένωσης» κατηγορείται για άγνοια των κείμενων διατάξεων, ενώ οι δύο ομάδες που διεκδικούν τον ποδοσφαιριστή καλούνται να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν, προκειμένου να υποστηρίξουν τις θέσεις τους στη συνάντηση με την Επιτροπή Κανονισμών της ΕΠΑΕ, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (12:00).

Αναλυτικά η επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Λίγκας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αναφέρει:

Κύριε Νικολαϊδη,

«Μας εκπλήσσει ιδιαίτερα το ύφος και η διαδικασία που επιλέξατε για την επικοινωνία σας με την ΕΠΑΕ (αποστολή εξωδίκου).
Προφανώς αγνοείτε τόσο τις αρμοδιότητες της ΕΠΑΕ για τον έλεγχο νομιμότητας των υποβαλλομένων συμβολαίων, όσο και το ότι αυτές απορρέουν από συγκεκριμένες διατάξεις του Ν. 2725/1999 και του Καταστατικού της ΕΠΑΕ.

Συγκεκριμένα : Σύμφωνα με το άρθρο 87 του Ν. 2725/1999 εκδίδεται Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών μετά από συμφωνία της ΕΠΑΕ και του ΠΣΑΠ, τυχόν δε διαφωνίες επιλύονται από επιτροπή στην οποία μετέχουν δύο τακτικοί Δικαστές, εκπρόσωπος της ΕΠΟ, της ΕΠΑΕ και του ΠΣΑΠ. Κατ΄ εφαρμογή της ανωτέρω διατάξεως εκδόθηκε ο Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (Κ.Ε.Π.), ο οποίος μεταξύ άλλων, προβλέπει και τον έλεγχο νομιμότητας των συμβολαίων κατά ρητή επιταγή του άρθρου 87 του Ν. 2725/1999.

Κάθε συμβόλαιο που κατατίθεται στην ΕΠΑΕ ελέγχεται από την αρμόδια Επιτροπή Κανονισμών, η οποία κατ΄ εξουσιοδότηση του Δ.Σ. και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΠΑΕ επικυρώνει και τα συμβόλαια που ελέχει. Η ανωτέρω Επιτροπή έχει συγκροτηθεί από έξι (6) νομικούς, έναν (1) εκπρόσωπο του ΠΣΑΠ και τον υπεύθυνο υπάλληλο συμβολαίων της ΕΠΑΕ.

Σύμφωνα δε με το άρθρο 7 του ΚΕΠ η Επιτροπή αυτή είναι υποχρεωμένη να ελέγχει τις νόμιμες προϋποθέσεις για την επικύρωση κάθε συμβολαίου.

Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Π. Κοννέ εισήχθη προς έλεγχο νομιμότητας στην Επιτροπή Κανονισμών της ΕΠΑΕ, πλην όμως η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με εξώδικη πρόσκληση προς τον ποδοσφαιριστή κοινοποιούμενη στην ΕΠΑΕ τον καλεί για υπογραφή συμβολαίου, ισχυριζόμενη ότι ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από το ερασιτεχνικό ιδρυτικό της σωματείο και μετά από την επιστροφή του από ομάδα του εξωτερικού, πρέπει να υπογράψει συμβόλαιο με αυτήν.

Επειδή η Επιτροπή Κανονισμών, έχει την υποχρέωση να ελέγξει τη νομιμότητα του συμβολαίου και να αξιολογήσει τους εκατέρωθεν ισχυρισμούς, έκρινε σκόπιμο να καλέσει τόσο εσάς όσο και την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να υποβάλετε όλα τα σχετικά έγγραφα και να παραστείτε στη συνεδρίαση της 9-8-2005, προκειμένου να αναπτύξετε τις θέσεις σας . Η νόμιμη διαδικασία αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση ορθής απόφασης.
Μετά τα ανωτέρω πιστεύουμε, ότι θα πεισθείτε, ότι οι διαδικασίες που ακολούθησε η Επιτροπή Κανονισμών της ΕΠΑΕ είναι και νόμιμες και διαφανείς και προκύπτουν από την ισχύουσα Νομοθεσία, τους Κανονισμούς και το Καταστατικό της ΕΠΑΕ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube