Η Λίγκα Ντε Κίτο κατέκτησε το Κόπα Σουνταμερικάνα, παρότι ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα της Φλουμινένσε. Η ομάδα από το Εκουαδόρ είχε νικήσει 5-1 στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης και κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο, αφού είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την αντίπαλό της. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Ντιγκουίνιο (στο 14’), ο Φρεντ (στο 43’) και ο Γκουμ (στο 72’), αλλά δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερα από το 18ο λεπτό του ματς, αφού ο Ντε λα Κρουζ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα – ύστερα από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ντιγκουίνιο. Στο 76’ ο Φρεντ (της Φλουμινένσε) δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, όπως συνέβη έξι λεπτά αργότερα και με τον Κάμπος (της Ντε Κίτο).

Ενδεκάδες:

Φλουμινένσε: Ράφαελ, Γκουμ, Ντιόγο (68’ Ράφαελ Αουγούστο), Ντάλτον, Μαριάνο (88’ Μαουρίσιο), Ντιγκουίνιο, Ντάριο Κόστα, Μαρκουίνιο, Άλαν, Φρεντ, Αντείλσον (57’ Ρούι).

Ντε Κίτο: Ντομίνγκεζ, Ρεάσκο, Ν. Αραούχο, Εσπινόλα, Κάμπος, Ντ. Καλντερόν, Β. Αραούχο, Ντε λα Κρουζ, Μέντεζ, Μπιέλερ (89’ Μπολάνος), Β. Καλντερόν (27’ Λαρεά- 84’ Κάλε).

Δείτε τα γκολ του αγώνα



Δείτε τους γιορτασμούς των οπαδών της ομάδας από το Εκουαδόρ



Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισόπαλο το φιλικό του Μαρόκου με το Εκουαδόρ - Δεν αγωνίστηκε ο Ελ Κααμπί

Ο Σαχαμπό υπέγραψε τη νίκη της Ρουάντα σκοράροντας το παρθενικό τέρμα του με το εθνόσημο!

Βγήκε νικήτρια από τη ματσάρα με την Ελβετία με φοβερό Βιρτς η Γερμανία - Τούμπαρε τη Νορβηγία η Ολλανδία

Στον πάγκο ο Ελ Κααμπί για το φιλικό του Μαρόκου με το Εκουαδόρ

Στον πάγκο Γιόβιτς και Γκατσίνοβιτς για το φιλικό της Σερβίας με την Ισπανία

Προπονητής Σενεγάλης: «Όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε πρωταθλητές Αφρικής, τα τρόπαια κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο»

Τρέλα για Μέσι: Γίνεται ο πρώτος παίκτης ever που θα παίξει σε γήπεδο με εξέδρα στο όνομά του!

Συγκλόνισαν Ταρέμι και παίκτες του Ιράν τιμώντας την τραγωδία στη Μινάμπ με σχολικές τσάντες

Βασικός, αρχηγός, σκόρερ αλλά και… ηττημένος ο Ταρέμι στο φιλικό με τον Μπρούνο!

Κοϊτά για το ραντεβού της Μαυριτανίας με την Αργεντινή: «Κορυφαίος στην ιστορία ο Μέσι»