Τέλος στον «εμφύλιο» στον Παναθηναϊκό θέλει να βάλει ο Νικόλας Πατέρας, στέλνοντας ενωτικό μήνυμα μέσω της «SportDay». Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» θέλει να επέλθει ηρεμία τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε η ομάδα να συνεχίσει απερίσπαστη την προσπάθεια για να πάρει το πρωτάθλημα.

«Τέρμα τα λόγια. Πλέον από εδώ και πέρα όλοι μας πρέπει να αποδείξουμε ότι βάζουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από τους εαυτούς μας. Η ομάδα θέλει ηρεμία και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε σε αυτό. Τα λόγια μόνο καλό δεν κάνουν», ανέφερε ο κ. Πατέρας.

Η κατάσταση άρχισε να μυρίζει... μπαρούτι το βράδυ της Δευτέρας, όταν έπειτα από σχετική ερώτηση που του έγινε στην εκδήλωση του Ερασιτέχνη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ομάδας. Η απάντηση του Νικόλα Πατέρα ήρθε στον ίδιο χώρο, τονίζοντας πως «σε ό,τι αποφασίσουν οι μέτοχοι για το καλό του Παναθηναϊκού εγώ είμαι υπέρ».

Ο κ. Γιαννακόπουλος ενοχλήθηκε από την κίνηση του κ. Πατέρα να αντικαταστήσει τον Χενκ Τεν Κάτε με τον Νίκο Νιόπλια και τον Κριστόφ Βαζέχα, επειδή δεν ήρθε στη θέση του Ολλανδού ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας και διότι δεν ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά το έμαθε από το ραδιόφωνο. Και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν είδε με καλό μάτι το γεγονός ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο για την απόλυση του Τεν Κάτε, αλλά έκανε απλώς ένα τηλέφωνο στον κ. Πατέρα για να μάθει τις λεπτομέρειες της απόφασης και αυτό ήταν όλο.

Οσον αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλο, συντάσσεται με τις αποφάσεις του κ. Πατέρα και χθες μάλιστα τάχθηκε υπέρ του στις βολές που δέχθηκε από τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Οσον αφορά τη Γ.Σ. που έχει προγραμματιστεί για την άλλη εβδομάδα, θα έχει τυπικό χαρακτήρα και λογικά δεν θα συναντηθούν οι μέτοχοι.

Έπιασε δουλειά…

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Νίκος Νιόπλιας, κατά τη χθεσινή του ομιλία στους παίκτες της ομάδας.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά στον Παναθηναϊκό. Έχω περάσει από τη θέση σας και γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι σε αυτή την ομάδα. Σαν γνωρίζω όλους και έχω δει όλα τα παιχνίδια σας. Θα μιλήσω με όλους σας τις επόμενες 2-3 μέρες μέχρι το ματς με τον Ηρακλή. Είναι δύσκολο παιχνίδι και δεν έχουμε πολύ καιρό να συνεργαστούμε μαζί», ανέφερε αρχικά ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Χρειαζόμαστε ένα καλό ξεκίνημα, για αυτό πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς. Πρέπει να μείνουμε κοντά στην πρώτη θέση και να ανέβουμε στην κορυφή. Πιστεύω πολύ στην ποιότητα της ομάδας. Έχει πλούσιο ρόστερ ο Παναθηναϊκός και μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αρκεί να δείξετε την αξία σας. Θα προσπαθήσω να βγάλει η ομάδα το καλό της πρόσωπο».

Όσον αφορά τα πλάνα του πρώην προπονητή της Εθνικής Ελπίδων για το σαββατιάτικο παιχνίδι στην έδρα του Ηρακλή, στη χθεσινή προπόνηση φάνηκε ότι θα αλλάξει το σύστημα της ομάδας σε 4-3-3. Επίσης φαίνεται πως έχει την πρόθεση να επαναφέρει τον Μπιέρσμιρ στην άμυνα, αρχής γεννωμένης από τον αγώνα κόντρα στον «Γηραιό». Παράλληλα, οι δύο παίκτες που θα «στηρίζουν» τον Σισέ θα παίζουν κοντά του.

Ο Νιόπλιας, σύμφωνα με όσα έδειξε στο χθεσινό πρόγραμμα, θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Μπιέρσμιρ και Σπυρόπουλο. Στην τριάδα των χαφ θα παίξουν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κόφτης και οι Καραγκούνης, Κατσουράνης μπροστά από τον Βραζιλιάνο. Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Νίνης, αριστερό ο Ρουκάβινα και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σισέ.

Εκτός θα μείνουν ο Σαριέγκι, ο Σαλπιγγίδης και ο Λέτο είναι αμφίβολος για το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη (αν και αυτό θα φανεί στη σημερινή -17:00- προπόνηση).

Από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας πέρασε και ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια στην Εθνική Ελπίδων, Μιχάλης Ιορδανίδης, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει κάποιο πόστο στο νέο τεχνικό τιμ.

* Γιουβέντους, Ουνιρέα, Βόλφσμπουργκ και Μαρσέιγ είναι οι πρώτοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού ενόψει της κλήρωσης της φάσης των «32» του Europa League. Οι άλλες τέσσερις ομάδες θα προκύψουν από τους ομίλους της νέας διοργάνωσης της UEFA.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube