Για όλους και για όλα μίλησε ο Ουλφ Σέφερτ, ενόψει του τουρνουά της Πορτογαλίας στο οποίο θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα του Χάντμπολ.
Μετά από δύο και παραπάνω μήνες «ξεκούρασης», η εθνική ανδρών ξαναπαίρνει μπροστά, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συμμετάσχει την επόμενη εβδομάδα (17-21 Νοεμβρίου) στο διεθνές τουρνουά του Πόρτο, ξεκινώντας έτσι την προετοιμασία του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ουλφ Σέφερτ, που χθες ανακοίνωσε τους 15 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι «να πάμε καλύτερα από πέρσι, που είχαμε πάρει την δεύτερη θέση».
Για τον αποκλεισμό του Αλέξανδρου Βασιλάκη, είπε ότι έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον σύλλογο του, τη γερμανική Βιλχελμσάβενερ, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας διεθνής πηγαίνει πολύ καλά.
Για το νέο πρόσωπο στην εθνική, τον Δημήτρη Μακρή του Αθηναϊκού, ο Σουηδός προπονητής, τόνισε: «Είναι νέος αθλητής, αριστερόχειρας, προέρχεται από τον ΒΑΟ και τώρα αγωνίζεται στον Αθηναϊκό. Δείχνει διάθεση για να δουλέψει περισσότερο και πιο σοβαρά. Χρειαζόμαστε τους αριστερόχειρες και πρέπει να τους προσέξουμε. Μετά τον τραυματισμό του Χατζιάρα, ήταν η σειρά του Μακρή να κληθεί στην εθνική ομάδα».
Σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό του Κώστα Τσιλιμπάρη, που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις, δήλωσε: «Έφθασε πολύ κοντά στο να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι άλλοι δύο τερματοφύλακες, ο Καφάτος και ο Χρυσόπουλος, έδειξαν καλύτερα στοιχεία σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Εάν επιδείξει την θέληση και τον ζήλο και είναι από τους καλύτερους, θα έχει και πάλι θέση στην εθνική ομάδα. Ακολουθεί πάντως και μια νέα γενιά τερματοφυλάκων, που αποτελείται από τους Κότσυφα, Τριανταφύλλου, Χριστοδουλίδη και Δέλλιο».
Ο Σέφερτ είπε ακόμη ότι κάλεσε το Νίκο Σαμαρά στη θέση του τραυματία Καρυπίδη, ενώ για τον Γρηγόρη Σανίκη επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και οι πληροφορίες που έχω από τους ιθύνοντες της ομάδας του και από τον μάνατζέρ του είναι ότι παίζει πολύ καλά στην Κρονάου. Δυστυχώς, είχε πολλούς τραυματισμούς που ανέκοψαν για ένα μεγάλο διάστημα την δραστηριότητά του».
Τελειώνοντας, ο Σκανδιναβός τεχνικός κατέληξε: «Η κατάκτηση της 6ης θέσης στο Ολυμπιακό τουρνουά και η πρόκρισή μας στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Τυνησίας, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι τώρα μας γνωρίζουν ακόμη περισσότεροι και ειλικρινά αισθάνομαι περήφανος που τόσο η Πολιτεία, όσο και η Εκκλησία με την παράδοση που έχει στην Ελλάδα αγκάλιασαν την εθνική Χάντμπολ μετά την επιτυχία της και άνοιξαν διάπλατα τις πύλες στο προεδρικό Μέγαρο, στο πρωθυπουργικό γραφείο και το συνοδικό Μέγαρο για να τιμήσουν και τους 6ους Ολυμπιονίκες του Χάντμπολ, με τον ίδιο τρόπο που τίμησαν και τους άλλους Ολυμπιονίκες».
Επιμέλεια: Τρύφωνας Μαντάς