Ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώθηκε και έτσι έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει λοιπόν την καλύτερη εντεκάδα των πρώτων δεκαπέντε αγωνιστικών. Σε σχήμα 4-4-2 και με μια τιμητική 12η θέση για έναν έξτρα παίκτη ειδικών συνθηκών, μα και μεγάλης συνεισφοράς.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης




Τερματοφύλακας: Nίκος Αναστασόπουλος (Αστέρας Τρίπολης)

Από τη στιγμή που κάθισε κάτω από τα δοκάρια τα ρολά στην εστία των Αρκάδων έχουν κατέβει. Μόλις δύο τέρματα έχει δεχτεί σε επτά ματς, ενώ στα έξι που είναι αήττητος έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, αυτό από τον Παναθηναϊκό. Πέρα από κάθε αμφιβολία ο παίκτης που με την είσοδο του σαν βασικός, άλλαξε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας του με σωτήριες επεμβάσεις. Δέχεται γκολ ανά 15.5 προσπάθειες που πάνε στο τέρμα του και μόλις 1 στα 50 που έχουν επιχειρήσει οι αντίπαλοι. Μακράν ο κορυφαίος πορτιέρο του πρώτου γύρου έστω και αν έπαιξε σε επτά αγώνες.

Δεξί μπακ: Γιάννης Μανιάτης (Πανιώνιος)

Έστω και με διαφορά στήθους από τον Ντάρσι Νέτο, ο αρχηγός του Πανιωνίου παίρνει το χρίσμα του κορυφαίου δεξιού οπισθοφύλακα, λόγω καλύτερης αμυντικής συμπεριφοράς. Έχει σημειώσει δύο τέρματα, φέτος μας δείχνει μια άλλη πτυχή του και ως προς το επιθετικό του ρεπερτόριο, σκοράροντας με κεφαλιές σε στημένα (με Ηρακλή και ΑΕΚ) και οι μπαλιές του από το δεξί άκρο της άμυνας προς την επίθεση σίγουρα έχουν μεγάλη ουσία για την επιθετική ανάπτυξη του Πανιωνίου.

Στόπερ: Όλοφ Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός)

Δεν είναι τυχαίο πως στο μοναδικό παιχνίδι που έλειψε από την άμυνα του Ολυμπιακού αυτός είχε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα και ασφαλώς αναφερόμαστε στο παιχνίδι με τον Άρη. Η μεταγραφή που έχει κάνει την μεγάλη διαφορά από τις καλοκαιρινές είναι σίγουρα αυτή του Σουηδού διεθνή, που έχει «δέσει» ιδανικά με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και έχει τεράστια συμβολή ώστε ο Ολυμπιακός να διατηρεί την καλύτερη άμυνα. Βοηθάει και στο σωστό ξεκίνημα των επιθέσεων του Ολυμπιακού από την πίσω γραμμή. Επιβλητική η παρουσία του και στο Τσάμπιονς Λιγκ που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στους 16.

Στόπερ: Ντούγκλας Φερέιρα Ντουγκλάο (Καβάλα)

Ο στόπερ της Καβάλας κάνει την διαφορά στην άμυνα των «Αργοναυτών» αφού καταφέρνει να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία, αλλά και με την μπάλα κάτω να μπορεί να προσφέρει την ηρεμία στην ομάδα του. Έχει συνθέσει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Ψωμά, κατορθώνει να βγαίνει νικητής από τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Μια μεταγραφή της Καβάλας που πραγματικά κάνει τη διαφορά και σίγουρα ακόμα και μεγάλες ομάδες ζηλεύουν αυτή την επιτυχημένη προσθήκη. Με διαφορά στήθους θεωρώ πως παίρνει τη θέση στη βασική ενδεκάδα από τον Μαρσελάο.

Αριστερό μπακ: Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιώνιος)

Ο αριστερός οπισθοφύλακας του Πανιωνίου προηγείται στον πίνακα των ασίστ με πέντε τέρματα και σαφώς είναι το κορυφαίο αριστερό μπακ. Έστω και αν η τελευταία εντύπωση του πρώτου γύρου είναι αρνητική με την κούρσα του Παβίσεβιτς στην φάση του δεύτερου γκολ της Καβάλας στη Νέα Σμύρνη, αυτό δεν μπορεί να του στερήσει τη θέση. Τα στημένα του και οι σέντρες του είναι φαρμάκι, κέρδισε την κλήση του Εθνική ομάδα στα μπαράζ με την Ουκρανία και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο παράσημο για τις φετινές του εμφανίσεις.

Αμυντικός χαφ: Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ)

Φέτος αποφάσισε να παρατήσει το σκληρό προφίλ και τις κόκκινες κάρτες και να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό το καθιστά πολύτιμο για τον ΠΑΟΚ και όσο περνάνε οι αγωνιστικές ανεβαίνει και η απόδοση του κατακόρυφα. Δεν θα πρέπει να αδικήσουμε τον Βιτόλο σε αυτή την περίπτωση που τον πλαισιώνει με τον ιδανικότερο τρόπο, όμως η φετινή εικόνα του Ουρουγουανού δικαιώνει το όνομα του και τη φήμη του ως ποδοσφαιριστή. Με δύο ασίστ και ένα γκολ, προσφέρει πολύ και παραγωγικά στον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Αμυντικός χαφ: Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός)

Ο Έλληνας άσος με τα οκτώ γκολ που έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό αποτελεί ουσιαστικό το δεύτερο επιθετικό όπλο των «πράσινων» που για μεγάλο μέρος του πρώτου γύρου ήταν το ένα και μοναδικό μέχρι να ξεμπλοκάρει ο Τζιμπρίλ Σισέ. Πέρα από τη δημιουργικότητα του στο κέντρο είναι ο άνθρωπος που έρχεται να γεμίσει την περιοχή πάντα ως κρυφός επιθετικός και να κάνει τη διαφορά. Ακόμα και σαν στόπερ όταν χρειαστεί να καλύψει όπως έγινε εσχάτως στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα θα ανταποκριθεί με επιτυχία. Αν καταφέρει και βοηθήσει περισσότερο και ανασταλτικά τον Παναθηναϊκό, πράγμα που δεν κάνει πάντα, διεκδικεί τον τίτλο του ΜVP της χρονιάς, ειδικά αν οι «πράσινοι» πάρουν τον τίτλο.

Δεξί εξτρέμ: Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

Ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ κάνει ένα πολύ μεγάλο Πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Έχει κληθεί με την κλάση του και την τεχνική του να σβήσει ένα μεγάλο κενό που έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην επίθεση με την δυσχέρεια στο σκοράρισμα, από τη στιγμή που έχει κληθεί στα δύσκολα διαστήματα, λόγω έλλειψης επιθετικών, του πρώτου γύρου να παίζει ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης σε ορισμένα ματς. Φέτος κάνει, αυτό που θα μπορούσε να είχε καταφέρει πέρσι, όταν άδοξα έχασε μεγάλο κομμάτι του Πρωταθλήματος από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αριστερό εξτρέμ: Γουστάβο Μαντούκα (ΑΕΚ)

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να διασώσει κανείς από το ναυάγιο της ΑΕΚ και με βάση την εικόνα στο γήπεδο και με βάση τους αριθμούς είναι ο Βραζιλιάνος. Πρώτος σκόρερ της με 4 γκολ, δεύτερος στον πίνακα με τις ασίστ με 4, ο μόνος που μπορεί, με δεδομένο πως λείπει και ο Σκόκο τελευταία, να περάσει με ντρίπλα αντίπαλο, αποτελεί όαση για την «Ένωση», αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να φανεί κι αυτός μέσα στη γενικότερη μετριότητα της ΑΕΚ. Πάντως είναι σίγουρα ο μόνος που διασώζεται και η εικόνα της «Ένωσης» πιθανότατα αδικεί την φετινή απόδοση του. Από κοντά πάντως σε απόδοση και σίγουρα θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική πρόταση γι’ αυτή τη θέση ο Ζαουάντ Ζαϊρί.

Επιθετικός: Ντάνιελ Τσέζαρεκ (Αστέρας Τρίπολης)

Το βαρύ πυροβολικό των Αρκάδων κάνει θραύση και σίγουρα υπάρχουν καλύτερες ομάδες που τον γλυκοκοιτάζουν. Έχει τεράστια εξέλιξη φέτος και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στα εννέα γκολ που έχει σημειώσει, αλλά και στις ασίστ, αφού είναι ψηλά στον σχετικό πίνακα και σε αυτόν τον τομέα με τρεις. Όταν έχεις συμμετοχή σε 12 τέρματα, άμεσα ή έμμεσα τότε είναι περιττό να ψάχνουμε άλλους λόγους, για να συμπεριληφθείς στην κορυφαία ενδεκάδα.

Επιθετικός: Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός)

Μαζί με τον Μέλμπεργκ, λόγω και της λαοφιλίας των δύο ομάδων είναι οι παίκτες που διεκδικούν στην ψηφοφορία του σάιτ μας την πρώτη θέση για τον καλύτερο παίκτη του πρώτου γύρου. Άργησε κάπως να πάρει μπροστά αλλά από την ώρα που έχει αρχίσει δεν σταματάει. Έχει βάλει πλώρη να ξεπεράσει τα 20 γκολ και να κερδίσει μια κλήση για να πάρει την ευκαιρία του να βρεθεί στο Μουντιάλ με τη φανέλα των «τρικολόρ» από τον Ραιμόν Ντομενέκ. Αν εξακολουθήσει με τον ίδιο ρυθμό να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα τότε μπορεί να τον δούμε σε αριθμό που έχουν πολλά χρόνια να βρούμε σε πρώτο σκόρερ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

12ος παίκτης: Κώστας Μήτρογλου: (Ολυμπιακός)

Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να απονείμουμε τα εύσημα σε μια ειδικά περίπτωση ποδοσφαιριστή, τότε σίγουρα αν υπήρχε ένα τέτοιο βραβείο πάει στον Κώστα Μήτρογλου. Είναι ο άνθρωπος που κράτησε όρθια και μόνος του την επίθεση του Ολυμπιακού, έχοντας τους Ντιόγκο και Νταρμπισάϊρ εκτός μάχης. Έκρινε με δύο δικά του τέρματα το ντέρμπι, σημείωσε πέντε γκολ και έδωσε τρεις ασίστ και έστω μόνος σαν καλαμιά στην επίθεση των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του όρθια και με καλές πιθανότητες στην κούρσα του τίτλου, παρότι ξέμεινε από λύσεις μπροστά. Εφάμιλλος των 11 και ίσως κομβικότερος παίκτης για τον πρώτο γύρο, ο Κώστας Μήτρογλου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»