Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση των τεσσάρων πρώτων φάσεων του ανανεωμένου Κυπέλλου Ελλάδος. Υπόθεση των ομάδων της Γ’ Εθνικής οι δύο πρώτες φάσεις. Από τον τέταρτο γύρο θα συμμετέχουν στη διοργάνωση οι ομάδες της Α’ Εθνικής και από τον τρίτο αυτές της Β’. Μονοί οι αγώνες ως και την πέμπτη φάση. Στις 6 Μαΐου ο τελικός.
Η πρώτη φάση της διοργάνωσης είναι και η πιο φτωχή, αφού σε αυτή συμμετέχουν μόνο δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής που θα κοντραριστούν στις 17/8 σε έναν αγώνα προκειμένου να μείνουν 32 ομάδες από τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Στη δεύτερη φάση θα λάβουν μέρος οι 32 ομάδες της τρίτης κατηγορίας, που θα τεθούν αντιμέτωπες σε μονούς αγώνες. Οι 16 ομάδες που θα προκριθούν από τις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το διήμερο 20-21 Αυγούστου θα βρεθούν στην τρίτη φάση.
Στην τρίτη φάση, οι αγώνες της οποίας θα είναι και πάλι μονοί και θα διεξαχθούν στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στις έδρες των ομάδων της Γ’ Εθνικής θα τεθούν αντιμέτωπες οι ομάδες της δεύτερης φάσης με τις 16 της Β’ Εθνικής.
Στην τέταρτη φάση κάνουν την εμφάνισή τους οι 16 ομάδες της Α’ Εθνικής, που θα αντιμετωπίσουν τις νικήτριες των ζευγαριών της τρίτης φάσης εκτός έδρας σε μονούς αγώνες. Οι αγώνες της φάσης αυτής θα διεξαχθούν σε δύο ημερομηνίες: 25-26 Οκτωβρίου και 8-9 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους αγώνες μέχρι και την τέταρτη φάση ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.
Στην πέμπτη φάση (230-21 Δεκεμβρίου και 28-29 του ίδιου μήνα) θα αναμετρηθούν οι 16 ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση από την τέταρτη φάση σχηματίζοντας οκτώ ζευγάρια. Οι αγώνες θα είναι και πάλι μονοί (θα γίνει κλήρωση για την έδρα), αλλά σ αυτή τη φορά σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου. Αν και πάλι δεν υπάρχει νικητής, η πρόκριση θα κρίνεται στην παράταση και τα πέναλτι. Σημειώνεται πως τα εκτός έδρας γκολ δεν θα προμετρώνται ως διπλά. Δηλαδή αν ένας αγώνας λήξει 0-0 και ο επαναληπτικός 1-1, δεν θα προκρίνεται η ομάδα που σκόραρε εκτός έδρας, αλλά το ματς θα πηγαίνει στην παράταση και τα πέναλτι.
Στην έκτη φάση, που είναι αυτή των προημιτελικών, θα συμμετάσχουν οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν από την πέμπτη φάση. Θα διεξαχθούν τέσσερις διπλοί αγώνες, στους οποίους θα ισχύουν οι καθιερωμένοι κανόνες του Κυπέλλου (τα εκτός έδρας γκολ θα προμετρώνται ως διπλά σε περίπτωση ισοπαλίας κλπ.). Οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τον πρώτο αγώνα είναι 24-26 Ιανουαρίου 2006 και για τον επαναληπτικό 7-9 Φεβρουαρίου 2006.