Αποφασισμένοι να κλείσουν όλες τις τρύπες της ΠΑΕ εμφανίζονται οι μέτοχοι της ΑΕΚ. Όπως αναφέρει η «SportDay», η νέα μετοχική σύνθεση της «Ένωσης» θα συγκεντρώσει το ποσό των 11 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το έλλειμμα της φετινής σεζόν και να ξεκινήσει η επόμενη χωρίς ανοίγματα.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Νοτιάς, Παππάς και Χατζηιωάννου θα διαθέσουν 8-9 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποτελέσουν τη νέα οικονομική «ένεση» της Εταιρείας. Όπως είχε γίνει γνωστό, οι μέτοχοι έχουν συμφωνήσει με έναν νέο «συμπαίκτη», ο οποίος ενδέχεται να βάλει 2-3 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ οι Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου.

Αν στα παραπάνω ποσά προσθέσουμε τα έσοδα του Ιανουαρίου (δόση μεταγραφής Κυργιάκου, τηλεοπτικά δικαιώματα Europa League, Superleague και έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας που πληρώθηκαν με πιστωτική κάρτα), τότε υπολογίζεται ότι τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ αγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο Σταύρος Αδαμίδης φέρεται να είχε ήδη μια επαφή στο Λονδίνο με στέλεχος της Morgan Stanley, αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση δεν φαίνεται ότι είναι εύκολη. Η μεγάλη πολυεθνική τράπεζα δεν συναίνεσε στους όρους που της προτάθηκαν για εξόφληση με «ζεστό» χρήμα, αλλά ο 36χρονος δικηγόρος θα συνεχίσει τις προσπάθειες. Εκείνο που θέλουν οι μέτοχοι είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία, με την οποία θα «απελευθερωθούν» οι μετοχές της ΠΑΕ.

Διπλό «όχι» για Τζεμπούρ!

Δύο προτάσεις για τον δανεισμό του Ραφίκ Τζεμπούρ απέρριψε η ΑΕΚ, όπως ενημέρωσε χθες η ΠΑΕ. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν αποκάλυψαν τα ονόματα των ενδιαφερόμενων, αλλά η μία είναι η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», οι Γερμανοί προσέφεραν 300.000 ευρώ για τον εξάμηνο δανεισμό του παίκτη και οψιόν αγοράς 1,9 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Αϊντραχτ προτίθεται να καλύψει και το συμβόλαιο του Γαλλουαλγερινού φορ μέχρι το τέλος της σεζόν (περίπου 300.000 ευρώ). Εν τω μεταξύ, οι δύο σύλλογοι φέρονται να έχουν συζητήσει και το ενδεχόμενο αγοράς του παίκτη το καλοκαίρι, προσφέροντας στον «τρομοκράτη» τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες απολαβές του (συμπεριλαμβανομένων των μπόνους) να φτάνουν τις 750.000 ευρώ.

Ο 26χρονος φορ εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Bundesliga και η προοπτική να πάρει θέση βασικού στη γερμανική ομάδα τον έχει κάνει να εξετάζει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη πρόταση.

* Η ΑΕΚ απάντησε αρνητικά σε διαμεσολαβητή (άγνωστο αν πρόκειται για κάποιον από τους επίσημους μάνατζερ του παίκτης), όταν εκείνος μετέφερε το διπλό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τον Νάτσο Σκόκο.

Φουλ επίθεση…

Με φουλ επιθετικό σχήμα ετοιμάζεται να παρατάξει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο προπονητής της «Ένωσης» θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα (ή τον Αραμπατζή) και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλδο και Καράμπελα.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καφές και ο Γιάχιτς, έχοντας στα πλάγια τον Σκόκο (δεξιά) και τον Μαντούκα (αριστερά). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Τζεμπούρ και Μπλάνκο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χέρσι, Ταχτσίδης, Γεωργέας, Μάκος, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Λεονάρντο και Λαγός. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Νέμεθ (αμφίβολος και με Ατρόμητο την Κυριακή), Χουανφράν και Ιορντάκε, ο ανέτοιμος Ενσαλίβα, καθώς και οι Παυλής, Γιαχάγια, Ρίκκα και Μανωλάς που θα παίξουν με τους Νέους.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.