Προβληματισμός για το -5 από την κορυφή και δυσαρέσκεια για τον Ζίκο υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, μετά την ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη». Οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και γνωρίζοντας δύο ήττες με… κιτρινόμαυρους θύτες (από Άρη και ΑΕΚ) βρέθηκαν από το +1 σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή. Και παρότι έχουν σαφώς πιο ευνοϊκό πρόγραμμα από τους «πράσινους» στις τελευταίες 14 αγωνιστικές, το έργο της διατήρησης του τίτλου είναι πολύ δύσκολο. Ο κόσμος αγωνιά βλέποντας μετά το Κύπελλο να απομακρύνεται ένας ακόμη κεκτημένος στόχος και περίπου 50 οπαδοί αποδοκίμασαν την αποστολή της ομάδας κατά την επιστροφή της στου Ρέντη μετά το χθεσινό ματς.

Ο Ζίκο είναι αυτός που χρεώνεται από διοίκηση, φιλάθλους και ΜΜΕ το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της ήττας. Τόσο λόγω των αγωνιστικών επιλογών του, όσο και για την προετοιμασία της ομάδας (η εννιαήμερη άδεια στη διάρκεια των εορτών δεν άρεσε σε κανέναν στις τάξεις της ομάδας πλην των παικτών). Ο Ολυμπιακός δεν έχει παρουσιάσει βελτίωση στη διάρκεια που ο Βραζιλιάνος τεχνικός είναι στον πάγκο του, παρουσιάζεται ασύνδετος στα περισσότερα παιχνίδια, ενώ φαίνεται πως ο ίδιος έχει χάσει τον έλεγχο. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι δήλωσε άγνοια για τη συμμετοχή του Ντουντού σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στις 22/12, παρότι ο παίκτης ταλαιπωρείτο από τραυματισμό.

Το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του μόλις τέσσερις μήνες μετά την πρόσληψή του δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Κάποιες άλλες φήμες φέρουν τη διοίκηση να σκέφτεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο πλευρό του, ώστε να είναι περισσότερο… ελεγχόμενος. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα, τη στιγμή που ο Σωκράτης Κόκκαλης βρίσκεται στο εξωτερικό.

Μώραλης: «Δεν συζητάμε για μεταγραφές»

Η ανάγκη ενίσχυσης σε συγκεκριμένες θέσεις (αριστερό χαφ και δημιουργικό χαφ) είναι εμφανής στον Ολυμπιακό, αλλά ο Γιάννης Μώραλης μετά την ήττα από την ΑΕΚ δεν είχε διάθεση να μιλήσει για αυτό το θέμα. «Δεν συζητάμε για μεταγραφές», τόνισε, ενώ ο Ζίκο είπε πως «… η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την ομάδα».

Οι μέρες περνούν και η έλευση ενός αριστερού χαφ, που αποτελεί προτεραιότητα, καθυστερεί. Ο Άλμπερτ Ριέρα της Λίβερπουλ και ο Γκαμστ Πέντερσεν της Μπλάκμπερν αποτελούν δύο από τους στόχους της ομάδας του Πειραιά.

Εξιλέωση με Λάρισα

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών. Οι νίκες από εδώ και στο εξής είναι μονόδρομος, αρχής γενομένης από το ματς με τη Λάρισα στο «Καραϊσκάκη» το μεσημέρι της Κυριακής (14:30). Από το παιχνίδι αυτό θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Αβραάμ Παπαδόπουλος και τη θέση του στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Επανέρχεται ο Γιώργος Γκαλίτσιος, που εξέτισε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την τιμωρία του, ενώ στις προσεχείς προπονήσεις θα φανεί αν θα είναι διαθέσιμος ο Ντουντού. Όσον αφορά στον Λούα Λούα, δύσκολα θα είναι στην αποστολή, αφού θεωρείται ανέτοιμος από τον προπονητή του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube