Να αποδείξει πως ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού δεν ήταν μία… καλή παρένθεση στη φετινή κακή σεζόν, αλλά απαρχή για καλύτερες ημέρες θέλει η ΑΕΚ απόψε (19:00, Novasports 1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) υποδεχόμενη τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν πως ενδεχόμενο στραβοπάτημα απέναντι στους Περιστεριώτες θα χαλάσει το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις του κόσμου, ο οποίος απόψε αναμένεται να συρρεύσει μαζικά μετά από καιρό στο γήπεδο (εκτιμήσεις κάνουν λόγο ίσως και για 25-30 χιλ. θεατές).

Ίδιο σχήμα, δύο αναγκαστικές αλλαγές

Δύο αλλαγές, αμφότερες αναγκαστικές, θα έχει η ΑΕΚ, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να διατηρεί το 4-4-2 του «Καραϊσκάκη». Οι Μάκος και Γκέντσογλου θα αντικαταστήσουν τους Γιάχιτς και Καφέ, που θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα. Από εκεί κι έπειτα δεν αναμένονται αλλαγές, αφού ο Αραμπατζής διατηρεί τη θέση του στο τέρμα, οι Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Αραούχο και Καράμπελας θα είναι η τετράδα της άμυνας, ενώ Μαντούκα (αριστερό χαφ), Σκόκο (δεξί χαφ), Τζεμπούρ και Μπλάνκο (επιθετικό δίδυμο) θα επωμιστούν το βάρος της επιθετικής δραστηριότητας της ομάδας. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ως δεύτερο κεντρικό χαφ ο Μαντούκα και τη θέση ενός εκ των Μάκου ή Γκέντσογλου να πάρει ο Λεονάρντο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σάχα, Γεωργέας, Μανωλάς, Γιαχάγια, Χέρσι, Λαγός Γκερέιρο και Ταχτσίδης.

Εκτός μάχης πέραν των Καφέ και Γιάχιτς είναι ο τραυματίας Νέμεθ, καθώς και οι Παυλής και Ρίκκα που έπαιξαν με την ομάδα Νέων. Ο δεύτερος υπέστη εξάρθρωση ώμου, αλλά εκτιμάται πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό και θα φανεί στις εξετάσεις που θα του γίνουν τη Δευτέρα.

Αργεί η απάντηση του Ταχτσίδη

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση ανανέωσης συμβολαίου για τρία ή τέσσερα χρόνια έναντι περίπου 120 χιλ. ευρώ ετησίως. Κι αυτό γιατί φέρεται να έχει προκύψει ενδιαφέρον από ομάδα του εξωτερικού και ο 19χρονος μέσος περιμένει να μετουσιωθεί σε πρόταση. Στο μεταξύ, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου, φαίνεται πως το ραντεβού με τον Γκουστάβο Μαντούκα, που επίσης μένει ελεύθερος τον Ιούνιο, ίσως καθυστερήσει να γίνει. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύσκολα ο Βραζιλιάνος μέσος θα δεχτεί πρόταση με καλύτερους ή έστω ανάλογους οικονομικούς όρους με το τρέχον συμβόλαιό του (περίπου 400.000 ευρώ), πράγμα που μειώνει τις πιθανότητες παραμονής του.

Κάθε πράγμα στον καιρό του

Μετά τη ΓΣ της 18ης Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν από την ΠΑΕ ΑΕΚ οι νέοι «συμπαίκτες» των υπαρχόντων μετόχων. Πληροφορίες θέλουν τον Πέτρο Παππά να έχει ήδη συμφωνήσει με έναν Έλληνα επιχειρηματία και να συζητά με ένα ή δύο ακόμη προκειμένου να συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση. Όμως προτού καθοριστεί πώς και με τι ποσό θα μπουν στην ΠΑΕ, μέλημα των μετόχων είναι η ρύθμιση του ομολογιακού δανείου (υπάρχει αισιοδοξία πως θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας), αλλά και της οφειλής προς την Puma.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.