Τα εγκώμια για τον Τζιμπρίλ Σισέ, απ΄ τα γαλλικά ΜΜΕ συνεχίζονται! Τα δύο γκολ του επιθετικού του Παναθηναϊκού με τη Skoda Ξάνθη στάθηκαν και πάλι αφορμή για τους συμπατριώτες του να κάνουν μνεία στα κατορθώματα του, αλλά και ν' αφήσουν το σχόλιό τους για την κλήση του στην εθνική Γαλλίας απ’ τον Ρεϊμόν Ντομενέκ.

Η ιστοσελίδα του «francefootball.fr» αναφέρει σε σημερινό της άρθρο: «Είναι φωτιά! Το Σάββατο, στην εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της Skoda Ξάνθης (2-1), ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε δύο γκολ, για τέταρτο συνεχή αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις και δεύτερο “νταμπλ” στο 2010. Μ’ αυτά τα τέρματα, ο Σισέ είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Απ’ την αρχή της σεζόν, ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ έχει σκοράρει 15 γκολ στη Σούπερ Λίγκα σε 17 αγώνες και δύο στο Europa League. Η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται προς όφελος του Ρεϊμόν Ντομενέκ…».

Στην πρώτη τετράδα των σκόρερ ο Σισέ!

Στην τέταρτη θέση της λίστας με τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ, μετά τα δύο τέρματα που σημείωσε στον αγώνα με την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ο 28χρονος Γάλλος μάλιστα, με τα 15 γκολ που έχει στο ενεργητικό του, βρίσκεται αρκετά κοντά στους προπορευόμενους στη σχετική κατάταξη. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κρις Μπόιντ της Ρέιντζερς, με 19 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δεύτερος ακoλουθεί ο Λουίς Σουάρες της Τβέντε με 18 γκολ σε 17 παιχνίδια, ενώ ακριβώς πάνω από τον επιθετικό του «τριφυλλιού», βρίσκεται ο Ντούμπια της Γιουνγκ Μπόις, με 17 γκολ σε 15 παιχνίδια.

Παναγιώτης Τασιάς, Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube