Τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου για την ποδοσφαιρική αξία του Τζιμπρίλ Σισέ, τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Η γαλλική ιστοσελίδα «maxifoot.fr» εξυμνεί τις μεγάλες εμφανίσεις και τα 15 γκολ του Γάλλου άσου στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποκαλώντας τον μάλιστα ως «Έλληνα θεό».

Το δημοσίευμα του γαλλικού σάιτ, ρίχνει -παράλληλα- τις ευθύνες στην Μαρσέιγ για την παραχώρηση του παίκτη, χαρακτηρίζοντάς την ως «λανθασμένη επιλογή».

Ακολουθεί αναλυτικά, το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Μαρσέιγ θα έπρεπε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα (αναφορικά με την παραχώρηση Σισέ). Σε μία περίοδο που η Ολιμπίκ ψάχνει απεγνωσμένα έναν επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα, ο Σισέ ο οποίος μέχρι πέρυσι άνηκε στον σύλλογο, «πετάει φωτιές» στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος διεθνής πέτυχε δύο ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα (αυτά κόντρα στην Ξάνθη) και θεωρείται ήδη σαν ένας νέος «Έλληνας θεός». Έχει όλη την Ελλάδα στα πόδια του», αναφέρει.

Στο τέλος μάλιστα του δημοσιεύματος, έδειξαν τον δρόμο της κλήσης του επιθετικού του Παναθηναϊκού, στον ομοσπονδιακό τεχνικό των «τρικολόρ», Ρεϊμόν Ντομενέκ: «Ο Ντομενέκ θα πρέπει να τον συμπεριλάβει στην αποστολή», ήταν χαρακτηριστικά η προτροπή του γαλλικού Τύπου, ενόψει του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Δείτε το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube