Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία των σκουλαρικιών του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με την τιμή πώλησής να φτάνει στα 36.400 δολάρια (περίπου 25.100 ευρώ). Η νέα κάτοχος των κοσμημάτων, είναι μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων, η οποία κατέβαλλε το συγκεκριμένο ποσό, παρότι η αρχική εκτίμηση της αξίας τους ήταν μόλις 8.000 δολάρια (5.500 ευρώ).

Ο Τζιοβάνι Λομπάρντο του ιταλικού πρακτορείου «Equitalia», ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη της δημοπρασίας, ανέφερε πως «η συγκεκριμένη γυναίκα προτίμησε να μην δοθούν τα στοιχεία της στην δημοσιότητα». Το ποσό των 36.400 δολαρίων ωστόσο, αποτελεί μία «σταγόνα στον ωκεανό» των χρεών του Μαραντόνα, στον οποίο έχουν επιβληθεί φόροι ύψους 54 εκατ. δολαρίων από την ιταλική κυβέρνηση (για την μη πληρωμή των φόρων που του αντιστοιχούσαν την επταετία 1984-1991, όταν και αγωνιζόταν στη Νάπολι).

Ο Λομπάρντο πάντως θεωρεί πως η ιστορία του Αργεντινού, στέλνει ηχηρό μήνυμα πως ο κάθε πολίτης πρέπει να πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μήνυμα στήριξης του Ράμος σε Μπραχίμ Ντίαζ: «Το ποδόσφαιρο πάντα προσφέρει μια ευκαιρία για εκδίκηση»

Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ο Κέιν-Πέμπτος ο Παυλίδης, στην 11η θέση ο Ελ Κααμπί

Υπερασπίστηκε τον Μπραχίμ Ντίαζ ο Λουίς Ενρίκε: «Δεν είναι και… δολοφόνος»

Το πρώτο μήνυμα του Ντίας μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό: «Απέτυχα, φταίω και απολογούμαι…»

Ο Ινιέστα στο τεχνικό επιτελείο του Μαρόκου

Η μάχη… της πετσέτας: Τα κωμικοτραγικά περιστατικά με τον αναπληρωματικό πορτιέρε στον αφρικανικό τελικό

Η στιγμή που κάνει άπαντες να υποψιάζονται για επιτηδευμένη αστοχία του Ντίας στο πέναλτι του τελικού

Ο Ινφαντίνο καταδίκασε τη συμπεριφορά ορισμένων μελών της εθνικής Σενεγάλης

Ολονύχτια επεισόδια στο Παρίσι, μετά τη λήξη του αγώνα Σενεγάλη – Μαρόκο

Προπονητής Μαρόκου: «Ο Μπραχίμ Ντίας επηρεάστηκε από την ντροπιαστική κίνηση του προπονητή της Σενεγάλης»