Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο άδειο κλειστό του Ελληνικού, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και όλοι στους «κιτρινόμαυρους» γνωρίζουν πως το δύσκολο, ούτως ή άλλως, έργο τους δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, αφού δε θα έχουν στη διάθεσή τους τον κόσμο τους. Ο νέος τεχνικός της «Ένωσης», Αργύρης Πεδουλάκης, θεωρεί πως το εκάστοτε δύσκολο έργο μειώνεται από τη σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και χαρακτήρισε τους «πράσινους» ως μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
«Θεωρώ ότι γίνεται, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία, μια σοβαρή προσπάθεια από πλευράς των παικτών να κερδίσουν «έδαφος», να δουλέψουν σκληρά. Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Έδειξαν ότι έχουν όρεξη και ενθουσιασμό και επιθυμούν την υλοποίηση των στόχων. Χρειάζεται, βέβαια, να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και, βέβαια, να γνωριστούμε καλύτερα. Αναντίρρητα, δίνουμε ένα δυνατό παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας, που θεωρείται από τις καλύτερες της Ευρωλίγκας, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ενώ το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δείξουμε χαρακτήρα και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη νίκη. Πρέπει να «κοιτάξουμε στα μάτια» τους αντιπάλους μας και να μην αισθανθούμε άγχος ή ακόμα και φόβο, σε κανένα σημείο της αναμέτρησης», επισήμανε ο «Αρτζι».
Ο Λαμόντ Μακ συμπλήρωσε πως: «Δίνουμε ένα ακόμα δυνατό παιχνίδι με έναν αντίπαλο, που πρωταγωνιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Εμείς, απλά, πρέπει να παρουσιάσουμε τον πραγματικό μας αγωνιστικό εαυτό και να διεκδικήσουμε, μέχρι τέλους, τη νίκη. Αρνητικό στοιχεία η απουσία των φιλάθλων μας, ώστε να μας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης