Στην Τσέλσι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μικαέλ Εσιέν, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να καταβάλουν στη Λιόν το ποσό των 38 εκ. ευρώ. Ο νεαρός παίκτης μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους «μπλε».
Ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου Μισέλ Ολά δήλωσε για την μεταγραφή του Γκανέζου άσου:«Τον θέλαμε εδώ αλλά δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε με το ζόρι. Με μεγάλη μας λύπη θα τον δούμε να φεύγει. Είναι οδυνηρός ο χωρισμός. Ωστόσο, για το σύλλογο είναι πολύ καλή συμφωνία και πιο προσοδοφόρα από αυτή του Ντρογκμπά. Είχαμε πολλές συζητήσεις με την Τσέλσι και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο να τον αφήσουμε να φύγει. Άλλωστε και η προσφορά είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Κάναμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε, αλλά τους δύο τελευταίους μήνες δεν ήθελε να παίξει στην Λιόν», τόνισε ο Ολά.
Ο Εσιέν ήταν αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Γκάνα για παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών, όταν αυτή κατέκτησε την τρίτη θέση στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1999. Ένα χρόνο μετά, «μετακόμισε» στη Μπαστιά, από την Λίμπερτι, ομάδα της Γκάνας, στην οποία και αγωνιζόταν μέχρι τότε. Στην πρώτη του χρονιά στη γαλλική ομάδα, έπαιξε σε 13 αγώνες. Το 2001 κατέλαβε με τη Γκάνα τη δεύτερη θέση στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ενώ την επόμενη σεζόν ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Γαλλίας. Το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του το πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2003 όταν μεταγράφηκε στην Λιόν, έναντι του ποσού των 7,8 εκατομμυρίων ευρώ. Τα επόμενα δύο χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας.
Επιμέλεια: Ιωάννης Ντούζγος