Ο Άρης ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη φάση του Euro Cup κόντρα στην Μπανταλόνα και ο Ντέιβιντ Μπλατ βρήκε την ευκαιρία να αναλύσει τις σκέψεις του για την αναμέτρηση στη Βαρκελώνη, θεωρώντας πως τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για όλες τις ομάδες.
«Αυτό που μπορώ να πω, με κάθε ειλικρίνεια, είναι ότι στο Τοπ 16 όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα. Και αυτό δε με εκπλήσσει καθόλου. Όσο περνάει ο καιρός, οι ομάδες που θα αντιμετωπίζουμε θα είναι πολύ ανταγωνιστικές», ήταν τα πρώτο σχόλιο του Αμερικανοισραηλινού τεχνικού των "κιτρινόμαυρων", που συμπλήρωσε πως: «Η Μπανταλόνα είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, η οποία είναι παραδοσιακά πολύ καλή τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Αυτός ο αγώνας θα είναι μια πραγματική πρόκληση για εμάς. Η Μπανταλόνα είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει σε γρήγορο ρυθμό και, ειδικά, μέσα στην έδρα της σκοράρει πολύ εύκολα. Μπορεί να παίζει το ίδιο καλά και στην άμυνα, στοιχείο που, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα, τους δίνει τη δυνατότητα να κερδίζουν. Θα πρέπει να τους περιορίσουμε, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη».
Για το αν είναι καθοριστική η συγκεκριμένη αναμέτρηση, τόνισε πως: «Έχουμε να δώσουμε έξι αγώνες και ο καθένας από αυτούς έχει τη σπουδαιότητά του. Δεν μπορώ να πω ότι ένας αγώνας είναι πιο σημαντικός από τον άλλο. Πάντα, όμως, τα πρώτα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για τη συνέχεια. Από τη μία πλευρά, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας, αλλά, από την άλλη, πρόκειται για μια ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, για να ξεκινήσουμε με νίκη την επόμενη φάση».
Καταλήγοντας, ο Μπλατ τόνισε πως: «Πιστεύω ότι οι παίκτες μου είναι πολύ μαχητικοί και παίζουν πάντα, έχοντας ως κίνητρό τους τη νίκη. Έχουν κάνει μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Και για αυτούς, αποτελεί πρόκληση ο αγώνας κόντρα στην Μπανταλόνα».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης