Επανέρχεται στις προπονήσεις ο Κώστας Κατσουράνης. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ακολούθησε πρόγραμμα επανένταξης στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει κανονικά στην απογευματινή. Στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή θα βγάλει τα τελικά του συμπεράσματα ο Φερνάντο Σάντος. Εξακολουθεί να είναι προβληματισμένος από την παρουσία της «Ένωσης» στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ ο Πορτογάλος τεχνικός. Το τελευταίο φιλικό του καλοκαιριού για την ΑΕΚ, θα είναι και αυτό το πρώτο που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση οι φίλοι της ομάδας. Αναβλήθηκε η απόφαση για το θέμα του Κονέ.

Ώρα αρχηγού…

Το πρωί της Τετάρτης ο αρχηγός της Ένωσης ακολούθησε, χωρίς πρόβλημα, πρόγραμμα επανένταξης, κάτι που σημαίνει πως θα συμμετάσχει κανονικά στην απογευματινή προπόνηση. Ο αμυντικός μέσος του «δικεφάλου» δεν έλαβε μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, καθώς, επιστρέφοντας από τον Κύπελλο Συνομοσπονδιών στο οποίο αγωνίστηκε με την Εθνική, ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, λόγω των ενοχλήσεων που είχε στο γόνατο του δεξιού του ποδιού. Τώρα, φαίνεται πως έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα αυτό, ο πόνος που αισθανόταν έχει υποχωρήσει και για αυτό το λόγο ο Σάντος πιθανότατα θα τον χρησιμοποιήσει έστω και για λίγο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ…«βγάζει» συμπεράσματα

Η φιλική «κόντρα» με τον «δικέφαλο του Βορρά» την Κυριακή 21 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας, η οποία όπως είναι φυσικό θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, θα δώσει την ευκαιρία στον Φερνάντο Σάντος να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του, το κατά πόσο δηλαδή, οι παίκτες του έχουν αφομοιώσει όσα τους έχει ζητήσει κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας. Το γεγονός που θα βοηθήσει σε αυτό, θα είναι και η συμμετοχή όλων όσων λείπουν από τις προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι διεθνείς θα έχουν επιστρέψει και εάν δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, θα αγωνιστούν κανονικά, κάτι που θα να κάνουν και όσοι απείχαν λόγω τραυματισμών. Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν οι Μάλμπασα και Κονέ, που έλαβαν κανονικά μέρος στην προπόνηση της Τρίτης.

Το σημαντικότερο πάντως στοιχείο για τη φιλική «μονομαχία» των δύο «δικεφάλων», κυρίως για τους φιλάθλους της ΑΕΚ, είναι πως παρά το ότι το συγκεκριμένο φιλικό θα είναι το τελευταίο του καλοκαιριού, θα είναι το πρώτο που θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ και θα μεταδοθεί από το Supersport.

Προβληματισμένος ο Σάντος

Αν και το φιλικό με τον ΟΦΗ αποτελεί παρελθόν, εδώ και τρεις, πλέον, μέρες, ο Πορτογάλος τεχνικός της «Ένωσης» φαίνεται πως δεν έχει ξεχάσει ακόμα την κακή εμφάνιση της ομάδας του παρά τη νίκη και πλέον προσπαθεί να διορθώσει όσο πιο άμεσα μπορεί τα όποια «κακώς κείμενα» διαπίστωσε. Κάτι τέτοιο φάνηκε κατά την προπόνηση της Τρίτης, όταν ο Πορτογάλος ακουγόταν μόνο…μέσω της σφυρίχτρας του. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Σάντος μιλούσε μόνο όταν ήθελε να κάνει κάποια παρατήρηση και μάλιστα όχι απ’ ευθείας στους ποδοσφαιριστές του αλλά, εμμέσως, δίνοντας τις σχετικές οδηγίες στον βοηθό του Ζοάο Αρόζο, ο οποίος και τις μετέφερε. Πάντως οι παίκτες θα τα…ακούσουν, όταν επιστρέψουν από τις υποχρεώσεις τους και οι διεθνείς, καθώς επιθυμία του Σάντος είναι οι ποδοσφαιριστές να καταλαβαίνουν πλήρως τα λάθη που κάνουν, με τον Πορτογάλο να δείχνει πως είναι διατεθειμένος να τα επισημαίνει όσες φορές χρειάζεται.

Δεν «ξεκαθάρισε» το θέμα του Κονέ

Αν και κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης του Δ.Σ της ΕΠΑΕ, αναμενόταν να εκδοθεί και η απόφαση για το θέμα του Παναγιώτη Κονέ, κάτι τέτοιο τελικώς δεν έγινε. Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, δήλωσε: «Έχουμε στείλει έγγραφο στη Λανς. Αν αποδειχθεί ότι ο ποδοσφαιριστής είχε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα, τότε θα πρέπει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Αν όχι, τότε αυτόματα ανήκει στην ΑΕΚ», ξεκαθάρισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Πάντως, σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική για την «Ένωση» τότε η απόφαση θα μεταφερθεί στα γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στην οποία έχει ήδη προσφύγει ο σύλλογος.

Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube