Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει από την Πέμπτη η υγεία του Σαλβαδόρ Καμπάνιας, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του γιατρού του, Ερνέστο Μαρτίνεθ, το εγκεφαλικό οίδημα που υπέστη - απόρροια της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε με όπλο σε μπαρ του Μεξικού - έχει αρχίσει να υποχωρεί.
«Η κατάσταση του Σαλβαδόρ παραμένει κρίσιμη, τις τελευταίες πάντως ώρες παρουσιάζει κάποια βελτίωση. Οι πρόσφατες εξετάσεις έδειξαν ότι το οίδημα αρχίζει να υποχωρεί, γεγονός ιδιαίτερα θετικό. Τα μηνύματα είναι θετικότερα από κάθε άλλη φορά, από την στιγμή που ο ασθενής μπήκε στο νοσοκομείο» το ιατρικό ανακοινωθέν του Μαρτίνεθ.
Επισημαίνει ωστόσο πως ο Παραγουανός δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την ζωή του αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η κατάσταση του Καμπάνιας παραμένει πολύ σοβαρή».
Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς