Σίγουρα, η πρόκριση της ΕΑΠ μέσα στη Μίκρα επί του Ηρακλή, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας βόλεϊ των ανδρών, δεν έγινε και με τις πιο κατάλληλες συνθήκες. Η διοίκηση του αχαϊκού ΤΑΑ διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση που έτυχαν οι παίκτες της ομάδας του από τους «κυανόλευκους» φιλάθλους και, έτσι, αναγκάστηκε να εκδώσει την Πέμπτη ανακοίνωση, στην οποία διαμαρτύρεται για την όλη συμπεριφορά, ενώ τονίζει πως το ελληνικό και ευρωπαϊκό βόλεϊ χρειάζεται έναν μεγάλο Ηρακλή και όχι αυτόν που εμφανίστηκε την Τετάρτη.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Η διοίκηση της ΕΑΠ Λουξ τονίζει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι το ελληνικό βόλεϊ έχει ανάγκη τον υγιή και δυνατό Ηρακλή. Όχι τον Ηρακλή που κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι μπροστά στη μεγάλη δυναμική που έχει ο ιστορικός σύλλογος, προσπάθησαν να παρουσιάσουν στη ρεβάνς με την ομάδα μας, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του CEV.
Δε μας χωρίζει τίποτα με τον υγιή Ηρακλή, δε μας χώρισε στο παρελθόν και δε μας θα χωρίσει στο μέλλον. Πολλές φορές στο παρελθόν o Ηρακλής χειροκροτήθηκε στην Πάτρα, όταν μας νίκησε δίκαια, πιστεύουμε ότι τουλάχιστον το χειροκρότημα άξιζε και η ομάδα μας, μετά τη δίκαιη πρόκρισή της στα προημιτελικά του CEV.
Από την πλευρά μας, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για να πάει το ελληνικό βόλεϊ μπροστά και, σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε βέβαιοι ότι μαζί μας θα είναι ο Ηρακλής, με τον οποίο, απλά, βρεθήκαμε αντίπαλοι και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Δεν είμαστε εχθροί, αλλά συνοδοιπόροι. Αυτοί που προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τις καλές σχέσεις των δυο συλλόγων δεν τα κατάφεραν».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης