Η σημαντική νίκη επί του Πανελληνίου και τα σημάδια βελτίωσης στην απόδοση της ομάδας βελτίωσαν το κλίμα στις τάξεις του Παναθηναϊκού, που πλέον ετοιμάζει την αντεπίθεσή του στην Ευρωλίγκα, αρχής γενομένης με το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα».
Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για τη Βαρκελώνη το απόγευμα της Τρίτης (19:25 μέσω Ρώμης) και όχι την Τετάρτη λόγω της απεργίας των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας. Η νίκη είναι μονόδρομος, παρά το γεγονός ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας οι ελπίδες για την πρόκριση στα προημιτελικά δεν θα έχουν χαθεί. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι η απουσία του τραυματία Κώστα Τσαρτσαρή.
Ομως, προέκυψε και θέμα από τη Μινεσότα. Ο πρόεδρος των Τίμπεργουλβς, Ντέιβιντ Καν, σύμφωνα με τη "Marca" και το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ξεκαθαρίζει πως ο Νίκολα Πέκοβιτς είναι έτοιμος για το ΝΒΑ. "Φαίνεται ότι μπορεί του χρόνου να έρθει στο ΝΒΑ. Είναι έτοιμος και αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Το μόνο ερωτηματικό είναι το πως θα χωρέσει στο παιχνίδι μας στη ρακέτα. Νομίζω ότι δε θα έχει κανένα πρόβλημα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσουμε", ήταν οι σχετικές δηλώσεις του "ισχυρού" άνδρα των "λύκων".
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η "πράσινη" ΚΑΕ, ενημερώνει πως: "Ο Παναθηναϊκός, επιστρέφοντας από τη Βαρκελώνη, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Άρη, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίκτες θέλουν να νιώσουν, για μία ακόμη φορά, τη συμπαράσταση του κόσμου. Εισιτήρια για την αναμέτρηση διατίθενται από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» από αύριο (Τρίτη 9/2) ως και την Παρασκευή (12/2), από τις 10π.μ. ως τις 8μ.μ., το Σάββατο (13/2) από τις 11π.μ. ως τις 5μ.μ. και την Κυριακή (14/2) από τις 11π.μ. ως τις 3μ.μ. Εισιτήρια διατίθενται και από το PAO Shop (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Ν. Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων)".