Η δυναμικότητα και το πάθος του Σωτήρη Κυργιάκου είναι από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και τον ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο σύνολο! Αυτό το παραδέχεται εμμέσως και ο διεθνής Έλληνας αμυντικός, ο οποίος δήλωσε στο επίσημο περιοδικό της Λίβερπουλ πως το αγγλικό ποδόσφαιρο «είναι σκληρό και μου αρέσει πολύ αυτό»!
Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός φαίνεται ότι στο Νησί βρήκε την ποδοσφαιρική του στέγη και όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ολοένα και πιο αγαπητός στους οπαδούς των "κόκκινων".
«Εγκλιματίστηκα εύκολα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, διότι είχα αγωνιστεί στη Σκωτία για τη Ρέιντζερς. Στη Γερμανία και την Ελλάδα δεν είχα φτάσει ποτέ σε τέτοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Στην Αγγλία η πίεση είναι μεγάλη και το ποδόσφαιρο είναι πολύ δυνατό και επιθετικό», αναφέρε σχετικά με την προσαρμογή του στην Αγγλία και τις διαφορές που εντοπίσε μεταξύ της Premier League και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν.
«Εδώ απαιτείται να τρέχεις και να πηγαίνεις συνέχεια πρώτος πάνω στην μπάλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένεις για να σου έρθει μόνη της. Πρέπει να πας και να την πάρεις», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής κόντρα στην Έβερτον, τόνισε: «Στο αγγλικό ποδόσφαιρο γίνονται και άλλα σκληρά μαρκαρίσματα και οι διαιτητές δεν δίνουν φάουλ. Όπως και να’ χει όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».
Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος