Πέρασαν 84 ημέρες για να σπάσει τη σιωπή του ο Τάιγκερ Γουντς, ο οποίος είδε την εικόνα του απόλυτου ειδώλου αθλητικής επιτυχίας και προσωπικής ευτυχίας που είχε σχηματίσει,να καταρρέει μέσα σε μία ημέρα. Ένα τροχαίο ατύχημα στάθηκε αφορμή να έρθουν στην επιφάνεια αποκαλύψεις για απιστία απέναντι στη σύζυγό του, Έλιν, αλλά και τον εθισμό του στο σεξ.
Ο 34χρονος σταρ του γκολφ με μία ενδεκάλεπτη δήλωση μπροστά στις κάμερες, που μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα κανάλια στις ΗΠΑ, ζήτησε συγγνώμη και ανέλαβε τις ευθύνες του.
«Σας απογοήτευσα και απογοήτευσα τους θαυμαστές μου. Η συμπεριφορά μου ήταν προσωπική απογοήτευση για μένα. Σας έκανα να αμφιβάλετε ποιος είμαι και πώς έκανα αυτά που έκανα. Ντρέπομαι που σας έφερα σε αυτή τη θέση. Για όλα όσα έκανα, ζητώ συγγνώμη. Υπήρξα άπιστος, είχα σχέσεις, απάτησα. Ό,τι έκανα ήταν απαράδεκτο και ευθύνομαι μονάχα ο ίδιος. Τη ντροπή που νιώθω, εγώ την προκάλεσα στον εαυτό μου. Είναι στο χέρι μου να επανορθώσω και αυτό ξεκινά από το να μην επαναλάβω τα λάθη μου. Θέλω να ζήσω μία ζωή με ακεραιότητα. Άκουσα κάποτε και συμφωνώ με αυτό πως στη ζωή δεν μετρά αυτό που πετυχαίνεις, αλλά αυτό που μπορείς να ξεπεράσεις. Σας ζητώ να πιστέψετε και πάλι σε μένα», τόνισε.
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως παρά τα όσα έχουν γραφτεί, η σύζυγός του δεν του επιτέθηκε με μπαστούνι του γκολφ την ημέρα του ατυχήματος. «Η Έλιν δεν με χτύπησε εκείνη τη νύχτα ή καμία άλλη. Δεν υπήρξε ποτέ κανένα επεισόδιο οικογενειακής βίας στο σπίτι μας. Η Έλιν διαχειρίστηκε με απίστευτη χάρη την υπόθεση και δεν φέρει καμία ευθύνη. Εγώ είμαι ο μοναδικός υπεύθυνος για ό,τι συνέβη», δήλωσε ενώ για το αν θα αποκατσταθεί η σχέση με τη σύζυγό του, είπε: «Είναι ζητήματα ανάμεσα σε έναν άντρα και τη γυναίκα του».
Επίσης αποκάλυψε πως συνεχίζει να δέχεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον εθισμό του τονίζοντας πως «... έχω πολύ δρόμο ακόμη να διανύσω», ενώ για το πότε θα επιστρέψει στη δράση είπε: «Σχεδιάζω να επιστρέψω στο γκολφ μια μέρα, δεν ξέρω πότε έρθει αυτή η μέρα. Δεν αποκλείω ότι μπορεί να επιστρέψω και φέτος».