Στα χέρια των οπαδών της Πόρτσμουθ πέρασε το 10% των μετοχών που κατείχε ο Σουλειμαν Αλ-Φαχιμ μετά την παραίτηση του από τη θέση του μη-εκτελεστικού προέδρου.

Ο Άραβας επιχειρηματίας που απέκτησε τον σύλλογο από τον Αλεξάντερ Γκαινταμάκ το περασμένο καλοκαίρι και πούλησε (σε άλλο Άραβα) το 90% των μετοχών 40 μέρες αργότερα, τόνισε πως η Πόρτσμουθ είναι κομμάτι από την κοινωνία και οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της.

Ο Αλ-Φαχιμ και το Pompey Supporters Trust που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας είχαν συνάντηση στο τέλος του περασμένου μήνα προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραχώρησης των μετοχών. Η απόφαση του 32χρονου επιχειρηματία να προχωρήσει στην υπόσχεση του αυτή την χρονικής στιγμή έχει προκαλέσει απορία στα στελέχη του συλλόγου καθώς ένα κονσορτσιουμ από τη Νότια Αφρική διαπραγματεύεται τα τελευταία 24ώρα την εξαγορά του 100% των μετοχών της Πόρτσμουθ. Και η κίνηση να δοθεί το 10% στους οπαδούς ενδεχομένως να μπλοκάρει την αγορά αυτή.

Παράλληλα ο Αλ-Φαχιμ μέσω της επιστολής παραίτησης κατηγορεί τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πως δεν τον προσκάλεσαν να λάβει μέρος στις καθημερινές συνεδριάσεις που πραγματοποιηθήκαν το τελευταίο διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Φεβρουαρίου η Πόρτσμουθ άλλαξε για τέταρτη φορά χέρια, καθώς το 90% πέρασε στον επιχειρηματία από το Χονγκ Κόνγκ Μπαλραμ Τσαινραι.

Το μέλλον της Πόρτσμουθ κρίνεται την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς εκδικάζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση αναγκαστικής εκκαθάρισης λόγω της μη καταβολής φόρων ύψους 11,7 εκατομμυρίων λιρών. Πάντως τα συνολικά χρέη του συλλόγου υπολογίζονται στα 60 εκατομμύρια λίρες.

Ο δρόμος προς την κρίση

Μάιος 2009: Η διοίκηση της Πόρτσμουθ αποδέχεται την πρόταση του Σουλαιμαν Αλ-Φαχιμ για εξαγορά
Οκτώβριος 2009 : Ο Αλ-Φαχιμ πουλά το 90% των μετοχών στον Αλι Αλ Φαραζ – Η Πρεμιερ Λιγκ απαγορεύει στην Πόρτσμουθ την απόκτηση νέων παικτών

Δεκέμβριος 2009: Για τρίτη φορά μέσα στη χρονιά η Πόρτσμουθ δεν εξοφλεί τους μισθούς των παικτών της.

Ιανουάριος 2010: Η Πρεμιερ Λιγκ δεσμεύει τα χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα προκειμένου να πληρώσει τους πιστωτές της Πόρτσμουθ.

4 Φεβρουαρίου 2010: Ο Μπαλραμ Τσαινραι αποκτά το 90% των μετοχών

9 Φεβρουαρίου 2010: Η Πορτσμουθ αποτυγχάνει να έρθει σε συμφωνία με τις αρχές για την εξόφληση των φόρων

10 Φεβρουαρίου: Το Ανώτατο Δικαστήριο δίνει προθεσμία επτά ημερών προκειμένου η Πόρτσμουθ να αποδείξει πως μπορεί να καλύψει τα χρέη της, μετά το αίτημα της φορολογικής αρχής της Βρετανίας (HMRC) για αναγκαστική εκκαθάριση.

19 Φεβρουαρίου: Η Πρέμιερ Λιγκ απορρίπτει αίτημα της Πόρτσμουθ με το οποίο ζητούσε να της επιτραπεί η πώληση ποδοσφαιριστών ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα

22 Φεβρουαρίου: Ο Αλ-Φαχιμ υποβάλλει την παραίτηση του και παραχωρεί τις μετοχές του στους οπαδούς

1 Μαρτίου: Θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία του αιτήματος για αναγκαστική εκκαθάριση της Πόρτσμουθ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χωρίς Σαλάχ η Λίβερπουλ κόντρα στη Γιουνάιτεντ - Σλοτ: «Θα επιστρέψει, του αξίζει μεγάλη αποχαιρετιστήρια στιγμή»

Premier League - 35η αγωνιστική: Στην κόψη του ξυραφιού ο τίτλος με δύσκολες αποστολές για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι

«Ο Τονάλι θέλει να μείνει Αγγλία με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να μονομαχούν για χάρη του»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εξετάζεται ο Ιραόλα, παραμένει πιθανότερο το σενάριο παραμονής του Κάρικ

«Η Άρσεναλ προγραμματίζει πωλήσεις ώστε να μαζέψει χρήματα για την αγορά του Άλβαρες από την Ατλέτικο»

Αυτό το… δικό της παιδί, δεν έπρεπε να χαθεί: Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Μέινου!

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Άσλεϊ Γιανγκ

Σοκαριστική ατυχία: Επέστρεψε από χιαστό και το έπαθε ξανά μέσα σε 10 λεπτά αγώνα!

Κάθεσαι, απολαμβάνεις 6 λεπτά και ψηφίζεις το καλύτερο γκολ του με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Υποβιβασμός και αλλαγή προπονητή στην Μπέρνλι, τέσσερα ματς πριν το φινάλε της σεζόν