Χειρόφρενο την Παρασκευή σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα. Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας.
Ειδικότερα, ακινητοποιημένα παραμένουν έως τα ξημερώματα του Σαββάτου (06/03) όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ, ενώ αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ.
Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ. Στο μεταξύ, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί 12.00 – 16.00, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Αδιάβατο θα είναι την Παρασκευή το κέντρο της Αθήνας. Αφορμή, οι συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από τη Βουλή, όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τα μέτρα. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Παρασκευή και οι γιατροί των κρατικών νοσοκομείων, ενώ της περιφέρειας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας 10.00-14.00.
Επίσης με προσωπικό ασφαλείας 12.00-16.00 : δημόσιες υπηρεσίες, νομαρχίες, δήμοι και δημόσια σχολεία. Εξάλλου, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα δημόσια ραδιοτηλεόραση και τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς.
Στάση εργασίας 10.00-12.00 κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στα ιδιωτικά ΜΜΕ, ενώ 18.00-22.00 δεν θα εργαστούν οι τεχνικοί.
Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων