Ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική ιστοσελίδα «Diario de Noticias». «Επιδίωξή μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος αποκάλυψε ότι στόχος του είναι ο πάγκος μιας εθνικής, ενώ τόνισε πως μετάνιωσε που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό!

«Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ιστορία, αλλά έχει πολλά χρόνια να γευτεί τη χαρά ενός τίτλου. Όταν πήγα στην ομάδα, πριν από τρία χρόνια, κλήθηκα να συμμετάσχω σε ένα πλάνο του οποίου στόχος ήταν η αναγέννηση του συλλόγου. Πιστεύω πως ήδη τα έχουμε καταφέρει και μάλιστα πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε. Την προηγούμενη χρονιά τερματίσαμε δεύτεροι και τώρα βρισκόμαστε μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση. Άρα, αυτό που σχεδιάσαμε θα μπορούσε ήδη να κριθεί πετυχημένο».

Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, είπε:

«Έχω συζητήσει το ενδεχόμενο της επέκτασης της συνεργασίας μου με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα υπήρξε πρόταση για διετή ανανέωση. Δεν έχω αποφασίσει, όμως, γιατί περιμένω την κατάλληλη στιγμή. Δεν θα παίξει ρόλο, όμως, το εάν θα κατακτήσουμε ή όχι το πρωτάθλημα. Επιδίωξή μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το σίγουρο σε αυτή τη δουλειά είναι ότι συνεχίζεις κάπου αν είσαι ευχαριστημένος. Το μέλλον μου, βέβαια, δεν είναι μακρύ, αφού κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσω. Αλλά πρέπει μέχρι τότε να είμαι ευχαριστημένος με αυτό που θα κάνω».

Σχετικά με τη βράβευσή του ως ο καλύτερος προπονητής της προηγούμενης δεκαετίας, αν και μέχρι πρόσφατα δεν έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στην Ελλάδα, τόνισε:

«Είναι αλήθεια πως στην Ελλάδα έχω κατακτήσει μόλις έναν τίτλο. Παρόλα αυτά, όμως, έχω ανακηρυχτεί καλύτερος προπονητής της χρονιάς τρεις φορές και μάλιστα από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Έχουν εκτιμήσει τη δουλειά μου στην Ελλάδα και όταν ήμουν στην ΑΕΚ και τώρα στον ΠΑΟΚ. Είναι λες και έχω φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Αλλά πιστεύω πως και στην Πορτογαλία έχει αναγνωριστεί η αξία μου. Άλλωστε, είμαι ο μόνος που έχει εργαστεί και στις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Για το τι θα μπορούσε να συμβεί μελλοντικά στην καριέρα του: «Αν θα μπορούσα να επιστρέψω σε κάποια από τις τρεις ομάδες της Πορτογαλίας; Γιατί όχι; Πάντως, αυτή τη στιγμή εδώ που βρίσκομαι είμαι καλά».

Για το αν έχει μετανιώσει για αποφάσεις του: «Ναι, έχω μετανιώσει που δεν άρπαξα κάποιες ευκαιρίες όταν μου παρουσιάστηκαν. Για παράδειγμα, πριν από 9 χρόνια μού είχε γίνει μια πρόταση από την Τζένοα, την οποία μάλλον θα έπρεπε να είχα αποδεχτεί. Λάθος μου μάλλον ήταν και όταν ανέλαβα τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο έφυγα τρεις μήνες μετά, καθώς δεν υπήρχε καμία επικοινωνία μεταξύ εμένα και των παικτών. Αν και η αλήθεια είναι πως όταν αποφάσισα να φύγω, κατάλαβα πως και αυτή η απόφασή μου ήταν λάθος, αλλά ήταν αργά. Θα μπορούσα εκείνη τη χρονική περίοδο να βρισκόμουν στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας και να την οδηγούσα στο Euro 2004. Ήταν κακό τάιμινγκ. Πάντως, ο πάγκος μιας εθνικής ομάδας αποτελεί για μένα στόχο».

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς και οι αρχηγοί της ομάδας εύχονται καλά Χριστούγεννα

Ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες για Λιβάι Γκαρσία - Τι λέει η Σπαρτάκ

Πιρόλα: «Θα έπαιρνα χίλιες φορές την απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό - Ελπίζω να με λάβουν υπόψη στην εθνική Ιταλίας»

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά το 2025 με τη γιορτή του Πανάθα!

Η νέα Χριστουγεννιάτικη mini-movie του ΠΑΟΚ με Σκιαδαρέση, Μαυρόπουλο, Ζαμπούνη και… Τάισον σε ρόλο έκπληξη!

Νικολακόπουλος: «Τι θα φέρει ο Άη Βασίλης στον Ολυμπιακό»

Τσακίρης: «Τα χαρακτηριστικά του χαφ και του φορ που θέλει η ΑΕΚ - Τι ισχύει με Τσάπρα»

Υπεύθυνος επικοινωνίας ΤΣΣΚΑ: «Είναι ο Νίκολιτς προδότης ή όλοι στην ομάδα είναι ηλίθιοι που τον άφησαν να φύγει;»

«Όλα τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα σαν του μικρού μας φίλου!»: Οι χριστουγεννιάτικες ευχές του Ατρομήτου

Μοίρασε και φέτος χαμόγελα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο Ατρόμητος

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.