Μειώθηκαν κατά πολύ οι ελπίδες του Ολυμπιακού για να προβιβαστεί από το τρίτο στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Champions League που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μετά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων της Τρίτης για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Ο αποκλεισμός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Μονακό από την Ουντινέζε και τη Μπέτις Σεβίλλης αντίστοιχα μπορεί να βελτίωσαν τη θέση των «ερυθρολεύκων» στο τρίτο γκρουπ, ωστόσο οι πρωταθλητές ζητούν τον αποκλεισμό ακόμη τριών ομάδων με μεγαλύτερη βαθμολογία από τη δική τους για να έχουν καλύτερη τύχη στην κλήρωση. Σίγουρα η πρόκριση του Παναθηναϊκού δεν ευνόησε και πλέον οι όποιες ελπίδες εναποτίθενται στους αγώνες της Τετάρτης.

Με δεδομένο ότι η πρόκριση θεωρείται ουσιαστικά καπαρωμένη για τις Ίντερ (υποδέχεται τη Σαχτάρ έχοντας νικήσει 2-0 στην Ουκρανία), Μαν.Γιουνάιτεντ (φιλοξενείται από τη Ντέμπρετσεν έχοντας νικήσει με 3-0 στο «Ολντ Τραφορντ») και Βιγιαρεάλ (υποδέχεται την Έβερτον έχοντας νικήσει 2-1 στο Λίβερπουλ), όλα φαίνεται πως θα εξαρτηθούν από την τύχη του Άγιαξ, της Άντερλεχτ και της Μπριζ.

Ο μεν «Αίαντας» υποδέχεται τη Μπρόντμπι έχοντας προβάδισμα μετά το 2-2 στη Δανία, η Άντερλεχτ δοκιμάζεται στην Πράγα από τη Σλάβια μετά το 2-1 του Βελγίου, ενώ δυσκολότερο έργο έχει η Μπριζ που φιλοξενεί τη Βαλερένγκα με στόχο να ανατρέψει το σε βάρος της 1-0 στη Νορβηγία.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α’ Γκρουπ: Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μαν.Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ.

Β’ Γκρουπ: Πόρτο, Γιουβέντους, Αϊντχόφεν, Λιόν, Παναθηναϊκός, Τσέλσι, Βιγιαρεάλ, Άγιαξ.

Γ’ Γκρουπ: Μπριζ, Άντερλεχτ, Ολυμπιακός, Σάλκε, Σπάρτα Πράγας, Λιλ, Ρέιντζερς, Βέρντερ Βρέμης.

Δ’ Γκρουπ: Μπενφίκα, Ρόζενμποργκ, Μπέτις, Ουντινέζε, Φενέρμπαχτσε, Ραπίντ Βιέννης, Τουν, Αρτμέντια.

*Με έντονα γράμματα οι ομάδες που δίνουν προκριματικούς αγώνες.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube