Βαθμολογικό «οξυγόνο» γέμισε τα πνευμόνια του ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος λύγισε στις καθυστερήσεις 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης.

Το κοντινό πλασέ του Μπακαγιόκο, μετά από απίστευτη σύγχυση στην περιοχή, λύτρωσε τους γηπεδούχους και τους αντάμειψε για την παθιασμένη εμφάνισή τους στο ενενηντάλεπτο.

Συνεχίζει να απογοητεύει ο ακίνδυνος Αστέρας, ο οποίος τελείωσε με δέκα παίκτες -λόγω αποβολής του Μπαστία στο 76’- το έκτο συνεχόμενο παιχνίδι του χωρίς νίκη.

Αυτό που λέμε… «do or die»

Μια ποδοσφαιρική εκδοχή του «ενστίκτου της επιβίωσης» αποτέλεσε το πρώτο ημίχρονο στους «Ζωσιμάδες». Οι γηπεδούχοι -έχοντας συνειδητοποιήσει πως η σημερινή ήταν από τις τελευταίες τους ευκαιρίες να αποφύγουν το «μοιραίο»- μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Σε έναν αγωνιστικό χώρο, λοιπόν, που θα αποτελούσε βασικό επιχείρημα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών σε μια διεκδίκηση βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων, οι Γιαννιώτες κατάφεραν να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους.

Η ομάδα του Αναστόπουλου έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες στο εικοσάλεπτο, ενώ γενικότερα αναπτυσσόταν με οργάνωση και φαντασία τέτοια, που οδηγούσε -καλού κακού- σε μια δεύτερη ματιά στη βαθμολογία, ώστε να σιγουρευτείς ότι είναι προτελευταία. Το τρίο Σίσιτς-Σαϊτιώτης-Μπακαγιόκο φαινόταν σε μεγάλα κέφια, με τον σταθερότατο Ντεγκρά να ευθύνεται, για το ότι αυτά δεν επιβραβεύτηκαν με ένα γκολ. Την ίδια ώρα, ο ακίνδυνος Αστέρας έδειχνε να θεωρεί την αντίπαλη περιοχή «ναρκοπέδιο» και κάπως έτσι το 0-0 «σφράγισε» το πρώτα 45 λεπτά.

Ο Μπακαγιόκο που... φέρνει την άνοιξη!

Σαν το διάστημα του ημιχρόνου να τον έχει «ξεθυμάνει» παρουσιάστηκε με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο ΠΑΣ. Για ένα περίπου εικοσάλεπτο το παιχνίδι δεν είχε τίποτα καλύτερο να παρουσιάσει από αγχωμένες και ημιτελείς προσπάθειες και ο Αστέρας φαίνονταν να έχει παρασύρει στη «μιζέρια» και τους γηπεδούχους. Όχι για πολύ όμως… Το τεράστιο κίνητρο των παικτών του Αναστόπουλου τους έβγαλε και πάλι μπροστά, οι Αρκάδες οπισθοχώρησαν ακόμα περισσότερο και πλέον το παιχνίδι άρχισε να μοιάζει με… μονό.

Οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν αρχικά από το εφιαλτικό δίλεπτο 67’-68’ (σημαντικές ευκαιρίες του Σαϊτιώτη), ωστόσο η απόφαση του Καλόπουλου να εξαντλήσει την αυστηρότητά του στον Μπαστία (αποβολή στο 76’) τούς οδήγησε ένα ακόμα βήμα προς τον «γκρεμό». Έτσι, αφού το άγχος των Ντάσιου και Ντιμπαλά -στις κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν- μάζεψε τα «σύννεφα» της Β’ Εθνικής πάνω από τους «Ζωσιμάδες», ήρθε ο Μπακαγιόκο στις καθυστερήσεις να τα κλωτσήσει και να βγάλει μετά από καιρό... ουράνιο τόξο στα Γιάννενα!

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος (87’ Τζάνης), Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ανδράλας (78’ Ντιμπαλά), Ρόβας (60’ Μιχαλόπουλος), Καζναφέρης, Μπακαγιόκο, Σίσιτς, Σαϊτιώτης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντότζι (74’ Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ (62’ Βίλτσες, 85’ Ρόκας), Έντερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube