Την ευθύνη του αποκλεισμού της Ρεάλ Μαδρίτης από το Champions League μετά το 1-1 με τη Λιόν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επωμίστηκε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι και πέταξε το μπαλάκι για το μέλλον του στη διοίκηση της «βασίλισσας», τη στιγμή που τα περισσότερα ισπανικά ΜΜΕ θεωρούν πολύ πιθανή την απομάκρυνσή του.

«Ήταν στόχος όλων μας στην ομάδα να φτάσουμε στον τελικό του Champions League, γ’αυτό το λόγο ο αποκλεισμός μάς πονά πολύ. Ο πρώτος υπεύθυνος είναι πάντα ο προπονητής, αλλά οφείλουμε να ξεπεράσουμε αυτό που έγινε και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το μέλλον μου εξαρτάται μόνο από τη διοίκηση και από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω όπως πριν. Είναι μεγάλο πλήγμα ο αποκλεισμός, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», τόνισε ο Χιλιανός προπονητής, ενώ για το αγωνιστικό κομμάτι ανέφερε: «Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Στην επανάληψη η ομάδα μου έδειχνε να αγχώνεται όσο παρέμενε το 1-0».

Πάντως ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην τεχνική ηγεσία. «Σεβόμαστε τον κύριο Πελεγκρίνι και έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά του, αν και γνωρίζουμε πως πάντα κάθε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης δέχεται σκληρή κριτική. Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Ο Γκούτι δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον προπονητή του. «Είναι κρίμα. Αποδείχτηκε πως δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τα μεγάλα παιχνίδια. Η λύση θα ήταν να είμαστε ένα καλύτερο σύνολο παρά πολλές μονάδες. Πλέον το μόνο που μας απομένει να διεκδικήσουμε είναι το πρωτάθλημα», ενώ πιο μετριοπαθής ήταν ο Ίκερ Κασίγιας: «Είναι δύσκολο να χωνέψουμε τον αποκλεισμό, γιατί είχαμε μεγάλες βλέψεις στη διοργάνωση. Καθένας πρέπει να επωμιστεί το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Λιόν, Κλοντ Πιέλ, ανέφερε: «Πιστεύω πως η Ρεάλ είναι καλή ομάδα και ο κύριος Πελεγκρίνι έχει κάνει καλή δουλειά. Δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι τόσες σπουδαίες μονάδες. Σήμερα όμως η Λιόν ήταν εξαιρετική και καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο μέρος η Ρεάλ μάς πίεσε, αλλά στην επανάληψη είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και βρήκαμε χώρους για να απειλήσουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου: Τι συμβαίνει όταν… συγκρούονται δυο υπερομάδες;

Ο Μάκελι διαιτητής στον πρώτο ημιτελικό Ατλέτικο-Άρσεναλ

Επιβλήθηκε ποινή έξι αναμετρήσεων στον Πρεστιάνι λόγω ομοφοβικής επίθεσης στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης

Sold out σε λίγες ώρες ο πρώτος ημιτελικός Ατλέτικο-Άρσεναλ για το Champions League!

Το ειρωνικό χειροκρότημα του Βινίσιους και οι αποδέκτες του μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ

Από τη βραδιά που το πανηγύριζε πιτσιρικάς στον καναπέ, ο Τζουλιάνο Σιμεόνε τώρα θα παλέψει κόντρα στην Άρσεναλ!

Ράμος για Καμαβινγκά: «Είμαι απογοητευμένος, μπήκε για να αλλάξει το ματς και πήρε ανόητη κόκκινη»!

Στην κορυφή του UEFA Ranking η Μπάγερν - 34ος ο Ολυμπιακός, πού βρίσκονται ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ!

Ο Εμπαπέ έχει να σκοράρει σε ημιτελικό Champions League από τα… 19 του!

Beef του Βινίσιους με Μπέλιγχαμ: «Τι θέλεις; Κλείσε το στόμα σου»