Ο Μπέκαμ μπορεί να ελπίζει για τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ 2010 σύμφωνα με τον γιατρό που θα του κάνει την επέμβαση.
Ο Φινλανδός, Σακάρι Οράβα, ο οποίος θα κάνει την εγχείρηση υποστήριξε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απουσία του πρώην αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας, κάτι που θα διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
«Θα ήταν ρεαλιστικό εάν λέγαμε ότι ο Μπέκαμ δεν θα ήταν έτοιμος για παίξει. Όμως έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που κάποιος αθλητής μετά από εγχείρηση επανέρχεται γρηγορότερα σε φουλ ρυθμούς», υποστήριξε -αρχικά- ο Οράβα.
«Υπάρχει μία σπίθα ελπίδας. Δεν έχουμε διαπιστώσει ακόμη εάν έχει κοπεί όλος ο τένοντας ή όχι, κάτι που θα φανεί στην εγχείρηση. Από αυτό εξαρτώνται πολλά, από το εάν είναι ολική ή μερική ρήξη. Θα επηρεάσει αρκετά το τελικό αποτέλεσμα και κυρίως όταν θα προσπαθήσει ο αθλητής να προπονηθεί σκληρά», τόνισε.
Ο Μπέκαμ θα υποβληθεί σήμερα σε εγχείρηση. Τα αποτελέσματά της οποίας θα γίνουν γνωστά το απόγευμα.