Αύριο στις 4 και μισή το μεσημέρι από το Νεκροταφείο της Καισαριανής η κηδεία του γνωστού σκηνοθέτη Πάνου Γλυκοφρύδη που έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Ο Πάνος Γλυκοφρύδης, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930, στα χρυσά χρόνια του εμπορικού κινηματογράφου γύρισε 21 ταινίες μεγάλου μήκους, με σημαντικότερη το πολεμικό δράμα «Με τη λάμψη στα μάτια» το 1966 σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλη και με πρωταγωνιστές τον Λαυρέντη Διανέλλο, τον Γιώργο Φούντα, τον Ανέστη Βλάχο, τον Γιάννη Φέρτη και την Ξένια Καλογεροπούλου. Η ταινία βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε με το 1ο Κρατικό βραβείο.

Ξεχωριστή θέση στο έργο του Πάνου Γλυκοφρύδη έχει ακόμα η ταινία «Η δίκη των δικαστών» με τον Νίκο Κούρκουλο αλλά και η πολύχρονη συνεργασία του με τον Θανάση Βέγγο σε κλασικές κωμωδίες όπως οι: «Είναι ένας τρελός… τρελός… Βέγγος», «Δικτάτωρ καλεί Θανάση» και «Το μεγάλο κανόνι». Ο Πάνος Γλυκοφύδρης διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Κινηματογράφου, της καλλιτεχνικής επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Ηπειρωτικού Θεάτρου και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ στη Χαλκιδική – Οι ποινές των υπόλοιπων κατηγορούμενων

«Πριν τον τερματισμό»: Παρότι οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικά drones η συμφωνία δείχνει κοντά

Θρήνος στον Λόγγο Αιγίου: «Πώς μπόρεσε και το έκανε; Να πει ''το έκανα συγχωρήστε με''»

Μητσοτάκης: Νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για την απόρριψη 56 φορτίων μπάζων χωρίς άδεια

Τα μυστικά της Brunello Cucinelli: Πώς παραμένει στην κορυφή της πολυτέλειας

ΕΛΑΣ: Το Athens Pride μας αφορά, o αγώνας τους δεν σταμάτησε στην κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Κορινθίας

Τραγωδία σε επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα απεγκλωβίστηκε από μηχάνημα χωρίς τις αισθήσεις της

Κύπρος: Προς μόνιμη παρουσία ελληνικών μαχητικών και πολεμικού πλοίου - Τι επιδιώκει η Λευκωσία