Την ευκαιρία να μπει και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έχασε η Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Γιούπ Χάινκες έχασε με 3-0 από τη Ντόρτμουντ στο κατάμεστο από 77.000 θεατές «Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ» και πέταξε στα σκουπίδια τη δυνατότητα να πιάσει στην κορυφή την Μπάγερν Μονάχου.
Ο Λούκας Μπάριος με γκολ στο 50ο και το 60ο λεπτό έφτασε τα 15 στο πρωτάθλημα και ήταν ο δήμιος της Λεβερκούζεν, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο όταν με δικό του τέρμα είχε χαρίσει το βαθμό (1-1) στην ομάδα του στην «Μπάι Αρένα». Το τρίτο γκολ ήρθε στο 87’ από τον Ράνγκελοφ, ο οποίος στο 73’ είχε πάρει τη θέση του Μπάριος. Οι νικητές έφτασαν τους 48 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη Λεβερκούζεν, και απέκτησαν δικαίωμα στο όνειρο της τρίτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Μέρες...1999 για Μπάγερν
Οι άσχημες μνήμες του τελικού του Champions League του 1999 ξύπνησαν για την Μπάγερν, καθώς παρότι για την 27η αγωνιστική προηγείτο ως το 87’ της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, έχασε με 2-1, θυμίζοντας το πάθημά της στο «Καμπ Νου» από τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Έτσι η Μπάγερν δίνει την ευκαιρία στη Σάλκε να την προσπεράσει, εφόσον όμως την Κυριακή νικήσει στο Αμβούργο την ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία.
Στο 7’ ο Φαν Μπόμελ τροφοδότησε με βαθιά μπαλιά τον Κλόζε κι αυτός αφού κατέβασε την μπάλα με το στήθος, την έστειλε με δεξί σουτ στα δίχτυα. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Βαυαροί όδευαν σε μία επαγγελματική νίκη, στα τελευταία λεπτά ήρθαν τα πάνω-κάτω. Στο 87’ ο Τσούμου που μόλις είχε περάσει σαν αλλαγή, ισοφάρισε και πριν συνέλθουν οι παίκτες του Λουίς Φαν Γκάαλ, δέχτηκαν το 2-1 από τον Φένιν στο 89’. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους.
Για μία ακόμη φορά ένα παιχνίδι της Βέρντερ ήταν χορταστικό. Μετά το 4-4 της Πέμπτης με τη Βαλένθια για το Europa League, η ομάδα της Βρέμης επικράτησε 3-2 της Μπόχουμ, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ.
Η Στουτγκάρδη, που συνεχίζει να μάχεται για την έξοδο στο Europa League, επικράτησε με 2-0 του Ανόβερου με σκόρερ τον Μάρικα. Η προτελευταία Φράιμπουργκ πέτυχε μεγάλης σημασίας νίκη επί της Μάιντς με 1-0 και μπορεί να ελπίζει για τη σωτηρία της, ενώ η Νυρεμβέργη έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς έμεινε στο 0-0 με τη Χόφενχαϊμ, με τον Άγγελο Χαριστέα να είναι στον πάγκο μέχρι το 76’, όταν πέρασε στη θέση του Φραντς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής
Παρασκευή 19/3
Κολωνία-Γκλάντμπαχ 1-1
(79’ Μανίς-56’ Ρόις)
Σάββατο 20/3
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 2-1
(87’ Τσούμου, 89’ Φένιν-7’ Κλόζε)
Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ 0-0
Στουτγκάρδη-Ανόβερο 2-0
(36’, 54’ Μάρικα)
Βέρντερ Βρέμης-Μπόχουμ 3-2
(57’ Πισάρο, 65’ Μάριν, 81’ Φρινγκς-14’ Σέστακ, 63’ Ντέντιτς)
Φράιμπουργκ-Μάιντς 1-0
(10’ Φλουμ)
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 3-0
(50’, 60’ Μπάριος, 87’ Ράνγκελοφ)
Κυριακή 21/3
Αμβούργο-Σάλκε 16:30
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 18:30
Η επόμενη αγωνιστική (28η)
Παρασκευή 26/3
Μπόχουμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 21:30
Σάββατο 27/3
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Μπορούσια Ντόρτμουντ 16:30
Ανόβερο-Κολωνία 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 16:30
Λεβερκούζεν-Σάλκε 19:30
Κυριακή 28/3
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο 18:30