Η ώρα για την πρώτη κούπα στο βόλεϊ έφτασε! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν «τα ξίφη» τους στο Τροκαντερό (18:30, ΝΕΤ) και ο νικητής θα σηκώσει στον ουρανό το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Χωρίς προβλήματα οι δύο «αιώνιοι», αλλά και χωρίς την υποστήριξη των οπαδών τους, όπως αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία. Ερωτηματικό η κατάσταση του Μίλκοβιτς, ραντεβού με την ιστορία για τον Χριστοφιδέλη.

Τα φώτα στρέφονται στο Φάληρο (Τροκαντερό), εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου θα μάθουμε ποιος θα κατακτήσει το 23ο Κύπελλο στην ιστορία του θεσμού και παράλληλα την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Ο περσινός θριαμβευτής, Ολυμπιακός (είχε επικρατήσει με 3-2 του Παναθηναϊκού στο ίδιο γήπεδο) θέλει να πανηγυρίσει το 12ο κύπελλο στην ιστορία του, την ώρα που οι αντίπαλοι του θα το διεκδικούν για έκτη φορά. Οι δύο «αιώνιοι» έχουν βρεθεί σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης τέσσερις φορές, με το καρπούζι να έχει κοπεί στη μέση, αφού μετρούν από δύο νίκες.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, αφού ακόμη και ελικόπτερα θα πετούν πάνω από το Τροκαντερό προς αποφυγήν των επεισοδίων, την ώρα που η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι θεατές θα είναι κυρίως γονείς με παιδιά, ενώ 2.000 (από τους 3.200) θα είναι μαθητές.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, στον Ολυμπιακό αγωνιούν για την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο μεγάλος τους αστέρας και «βαρόμετρο» για την ομάδα, Ιβάν Μίλκοβιτς. Η απόδοση του σπουδαίου διαγώνιου είναι αισθητά πεσμένη το τελευταίο διάστημα, με την αιτία να κρύβεται στην ανανέωση τους συμβολαίου του. Πρόσφατα, ο Σέρβος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του προς τη διοίκηση για το γεγονός ότι δεν του έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της εν όψει της νέας σεζόν, αλλά όσοι γνωρίζουν τον Μίλκοβιτς πιστεύουν ότι θα μπει αποφασισμένος στη διεκδίκηση του τροπαίου για να δείξει την αξία του.

Από την άλλη, ιστορία μπορεί να γράψει ο Κώστας Χριστοφιδέλης. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού και MVP του περσινού τελικού σε περίπτωση που πανηγυρίσει απόψε την κατάκτηση του τροπαίου θα φτάσει τα έξι κύπελλα, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση, μαζί με τον Μάριο Γκιούρδα και Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, πίσω από τους Θεοδωρίδη (7 τρόπαια) και Γιώργο Ντράγκοβιτς (9).

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επαναπατρίζει την Ανθή Βασιλαντωνάκη με ηγεμονικό συμβόλαιο ο Πανιώνιος!

Έκλεισαν με νίκες τη regular season Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός - Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των playoffs

Volley League Γ - 22η αγωνιστική: Kρίσιμα ματς στην τελευταία αγωνιστική της regular season

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!

O ατσάλινος Παναθηναϊκός το Κύπελλο με ανατροπή, ο Φλοίσβος το χειροκρότημα με την αξία του!

Παναθηναϊκός-Φλοίσβος: Τελικός στη Λάρισα με ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να... προσέχει!