Ραντεβού με την ιστορία του έχει ο Πανελλήνιος την Τετάρτη, καθώς καλείται επί ισπανικού εδάφους να υπερασπιστεί τη διαφορά των έντεκα πόντων με την οποία νίκησε στο Περιστέρι τη Γκραν Κανάρια και να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Eurocup. Ο Ηλίας Ζούρος έθεσε ως στόχο τη νίκη και χαρακτήρισε τον έλεγχο του ρυθμού «κλειδί» της αναμέτρησης.
«Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Αντιμετωπίζουμε μία δυνατή ομάδα σε μία πολύ καυτή έδρα. Η Γκραν Κανάρια δίνει πολύ γρήγορο ρυθμό στους αγώνες της, ιδιαίτερα όταν παίζει ως γηπεδούχος. Στόχος μας είναι η νίκη και όχι η διαφύλαξη της διαφοράς των έντεκα πόντων με την οποία κερδίσαμε στον πρώτο αγώνα», τόνισε ο προπονητής των «ολυμπιονικών», που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γεωργαλή, Ντέιβις και Τσακαλέρη.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Χαραλαμπίδης δήλωσε πως η ομάδα του αξίζει να πάρει το εισιτήριο για τη Βιτόρια. «Θέλουμε πολύ να προκριθούμε στο φάιναλ φορ και θα προσπαθήσουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Πιστεύω πως ο Πανελλήνιος αξίζει να φτάσει στα ημιτελικά. Η Γκραν Κανάρια θα προσπαθήσει να παίξει γρήγορο μπάσκετ, αλλά εμείς θα πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό», είπε ο 33χρονος σούτινγκ γκαρντ.
Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Πανελλήνιος στον ημιτελικό της 17ης Απριλίου θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Βαλένθια-Άρης.