Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και αυτή την εβδομάδα οι ομάδες φιλοξενούνται στη Μαλαισία στην πίστα της Σεπάνγκ. Ομάδες και οδηγοί προετοιμάζονται για το δύσκολο αγώνα.
Με νέο αέρα θα συνεχίσει στους αγώνες του Πρωταθλήματος η Renault, όπως ανακοίνωσε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Ερίκ Μπουγιέ, ύστερα από το βάθρο του Ρόμπερτ Κούμπιτσα στην Αυστραλία.
«Προφανώς ξέρουμε ότι το μονοθέσιο μας έχει καλό ρυθμό και είναι σταθερό, αλλά υπάρχουν απορίες για τα ελαστικά. Τώρα γνωρίζουμε ότι μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο, βρισκόμαστε πίσω από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες και οποιαδήποτε αναταραχή μπορεί να είναι ευκαιρία για να κερδίσουμε βαθμούς», τόνισε ο Μπουγιέ.
Προσγειωμένος είναι ο Τζένσον Μπάτον παρά την πρώτη του νίκη στην Αυστραλία. Ο Βρετανός πιλότος τόνισε πως η πίστα της Σεπάνγκ δεν ταιριάζει στη McLaren, όσο μπορεί να ταιριάζει σε άλλες ομάδες.
«Ταξιδεύουμε στη Σεπάνγκ γνωρίζοντας ότι τα χαρακτηριστικά της πίστας δεν ταιριάζουν στο μονοθέσιο μας. Ωστόσο, είμαι σίγουρη πως και πάλι θα παλέψω για μια θέση στην κορυφή», δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
Θετικά είναι τα συμπεράσματα που αποκόμισε από το γκραν πρι της Αυστραλίας ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μίκαελ Σουμάχερ, παρά το γεγονός ότι πάλεψε με μικρές ομάδες και κατάφερε να πάρει μόνο ένα βαθμό.
«Φυσικά και δεν υπήρξε θέαμα με την πρώτη ματιά, αλλά κοιτάζοντας με περισσότερη λεπτομέρεια, βρήκα ότι βελτιωθήκαμε πολύ και αυτό είναι ένας καλός λόγος για να είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Κοιτάζοντας τα δεδομένα και τα δικά μου και του Νίκο πρέπει να ήμασταν δύο τρεις θέσεις πιο πάνω»
Την ανάγκη ενός μάνατζερ έχει ο Λιουίς Χάμιλτον, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ.
«Το να μην έχει ένα μάνατζερ είναι σαν ένας κορυφαίος τενίστας να μην έχει προπονητή. Είναι καλό όταν παίζεις καλά, αλλά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους, εντοπίζεται η αδυναμία. Με οποιοδήποτε τρόπο ο Λιουίς χρειάζεται να αντικαταστήσει τον μάνατζερ, για να συγκεντρωθεί στη δουλειά του»
Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα