Πολύ νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν δόθηκε τέλος στην έντονη φημολογία που είχε ξεσπάσει για επικείμενη πρόταση της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Σεσκ Φάμπρεγας. Το μεγάλο φινάλε δόθηκε δια στόματος του ιδιοκτήτη της Άρσεναλ, Πίτερ Χίλγουντ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι διοικούντες τους πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης απέσυραν οριστικά το ενδιαφέρον τους για τον 23χρονο άσο.

Ο ισχυρός άνδρας του αγγλικού συλλόγου παρουσίασε στα ΜΜΕ μυστική συνάντηση – απόντος του ιδίου – των Λονδρέζων με ανθρώπους της «Μπάρτσα», στο πλαίσιο των αναμετρήσεων των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Champions League. Σύμφωνα με τον Χίλγουντ, η διοίκηση των Καταλανών παρείχε όλα τα εχέγγυα ότι δεν θα κινηθεί μέσα στο καλοκαίρι για την απόκτηση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. «Υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ των δύο διοικήσεων, στις οποίες δόθηκαν εγγυήσεις πως δεν θα κατατεθεί πρόταση για την απόκτηση του παίκτη. Περιμένουμε ως σύλλογος να μην αθετηθεί αυτή η συμφωνία», δήλωσε ο Χίλγουντ στην ιστοσελίδα «soccernet.com».

Εν συνεχεία, χαρακτήρισε «φούμαρα» τις φήμες που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα για τη μετακίνηση του παίκτη. «Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με το υπάρχον ρόστερ και με τους παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ενδιαφερθούν μελλοντικά, θα έρθουν κατευθείαν σε εμάς για διαπραγματεύσεις».

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Πίτερ Χίλγουντ ευχήθηκε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός να μείνει για πολλά ακόμα χρόνια κάτοικος Βορείου Λονδίνου, ενώ επισήμανε πως ο παίκτης θα ήταν μία αχρείαστη πολυτέλεια σε αυτή την Μπαρτσελόνα. «Τον χρειάζεται η Μπαρτσελόνα; Δεν είμαι σίγουρος πως τον χρειάζεται. Άλλωστε και οι άνθρωποί της μας είπαν πως δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον. Αυτό μας βολεύει. Ο Σεσκ είναι και θέλουμε να παραμείνει παίκτης της Άρσεναλ. Ελπίζουμε να μείνει για πολλά ακόμα χρόνια».

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα «Φάμπρεγας», ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία του να αγωνιστεί στην «Μπάρτσα» με τον Ισπανό, θα πρέπει να περιμένει αρκετά χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

VAR και AVAR από το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» έμειναν εκτός ορισμών διαιτησίας για την επόμενη αγωνιστική!

Ντε Τσέρμπι: «Ο Ριτσάρλισον δεν πρόκειται να παίξει ξανά»

Έγραψε ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ»

Είναι δύσκολη η ζωή στην Premier για την Κόβεντρι

Επιτροπή διαιτησίας: «Λανθασμένη κρίση στο γκολ του Χάαλαντ, το επικοινωνήσαμε στη Γιουνάιτεντ»

Με μισή φάση και 10 παίκτες από το 24' η Σίτι πανηγύρισε το απόλυτο από το πουθενά στο «Ολντ Τράφορντ»!

Απίστευτη εξέλιξη στο «Ολντ Τράφορντ»: Όλοι νόμιζαν ότι ήταν οφσάιντ, αλλά ο VAR έχρισε σκόρερ τον Χάαλαντ!

Ο Μπάμπης πήρε τ' όπλο του: Με MVP Κωστούλα η Μπράιτον, πέρασε με πεντάρα από το Κόβεντρι!

Άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Premier League ο Κωστούλας με υπέροχη ενέργεια και εκτέλεση!

Άφησε στην άκρη τα... κόκκινα συναισθήματά του και κατέφερε κάτι μοναδικό ο Αρμπελόα με τη Φούλαμ