Στα φαινόμενα βίας που έκαναν ακόμη μια φορά την εμφάνισή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αλλά και του Παναθηναϊκού τόνισε ότι δεν είναι δυνατό μόνες τους οι ομάδες να καταπολεμήσουν το φαινόμενο, αφού υπάρχει όριο στα όσα; Μπορούν να κάνουν και ζήτησε τη συνδρομή και τη συνεργασία της Πολιτείας.

Ένα απόσπασμα των όσων δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Νικόλας Πατέρας:

«Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τη βία στα γήπεδα, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά είμαστε η Σούπερ Λίγκα, όχι το Υπουργείο. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε κανόνες, ούτε να πολεμήσουμε μόνοι μας. Σας διαβεβαιώνω, ούτε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ούτε της ΑΕΚ είναι ικανοποιημένοι με όσα έγιναν στα γήπεδα τους. Ούτε εγώ ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του Παναθηναϊκού, ούτε οποιοσδήποτε άλλος θέλουμε να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα. Σήμερα είδαμε δυσάρεστες καταστάσεις στο "Καραϊσκάκη" και το "Ολυμπιακό Στάδιο", προηγουμένως στην έδρα μας με τον τραυματισμό της γυναίκας που δούλευε. Βασιζόμαστε στο κράτος να μας βοηθήσει. Υπάρχει όμως ένα όριο σε όσα μπορούμε να κάνουμε.

Ο ΟΠΑΠ δεν μας επιχορηγεί, έχει σύμβαση μαζί μας. Για αυτό το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα ονομάζεται ΟΠΑΠ, για αυτό τον διαφημίζουμε στις φανέλες των ομάδων και στις διαφημιστικές πινακίδες των γηπέδων μας. Για αυτό η Λίγκα έχει δώσει τα δικαιώματα της μόνο στον ΟΠΑΠ, αλλά δεν είναι της παρούσης κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να βρούμε έναν τρόπο να μην υπάρχει βία και να έρχονται οι οικογένειες στα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο επιβάλλεται να γίνει ένα προϊόν που να διαφημίζει τη χώρα μας στο εξωτερικό
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικολακόπουλος: «Εντάξει με Μαφέο, τα μασάει ο Ουνάι, ξεκαθαρίζει για Τσάπρα ο Ολυμπιακός»

Αθανασίου: «Τα δεδομένα για κάθε παίκτη που απασχολεί τον Παναθηναϊκό - Ζεστός και πάλι για τον Ετιέν Καμαρά»

Τσακίρης: «Η επιθυμία της ΑΕΚ είναι να κλείσει άλλες δύο μεταγραφές πριν την προετοιμασία»

Κρατάει Τσάκλα ο Ηρακλής

Άρης: Οι εκκρεμότητες στις ανανεώσεις και τα επόμενα μεταγραφικά βήματα

Ολυμπιακός: Οι δύο Ισπανοί και ο Στουρνάρας που προβάρουν τα ερυθρόλευκα

ΠΑΟΚ: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές - Αναβαθμίζεται ο Βιεϊρίνια, στο προσκήνιο ο Βρύζας και η υπόθεση Γιακουμάκη

ΑΕΚ: Ανακοινώνει Νίκολιτς, «δένει» Γιόβιτς και τρέχει για δύο μεταγραφές

Δεσύλλας: «Τα επόμενα βήματα μετά την προέγκριση της οικοδομικής άδειας»

Τσακίρης: «Για χαφ και στόπερ μέχρι τέλος Ιουνίου η ΑΕΚ - Τι μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες μεταγραφές»