Έπειτα από μια μεγάλη διακοπή που αποσυντόνισε ομάδες (αλλά και όσους ασχολούνται με το άθλημα), ξεκινούν και πάλι τα πλέι οφ της Α1 βόλεϊ Ανδρών. Υπό την απειλή του Ηρακλή για ασφαλιστικά μέτρα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στη φάση των ημιτελικών (17:00, Novasports3), και λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Λαμία εντός έδρας (20:00, Novasports3). Για τις θέσεις 5-8 η ΕΑΠ παίζει με τον Πανελλήνιο (19:00).
Με τον αγώνα Παναθηναϊκού – Άρη θα δοθεί και πάλι το σφύριγμα για το πρώτο σέρβις έπειτα από μακρά αγωνιστική απραξία. Οι «πράσινοι» υποδέχονται τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πήραν την πρόκριση στους τέσσερις στα χαρτιά, μετά τα όσα συνέβησαν στη Μίκρα με τον Ηρακλή. Ο Στέλιος Καζάζης δεν θα έχει σε πλήρη ετοιμότητα τους Ντονά και Λάππα, η συμμετοχή των οποίων θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αντιθέτως, ο τεχνικός του Άρη, Γιώργος Οικονομίδης, θα κατέβει με όλα του τα «όπλα» στη Γλυφάδα.
Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο «Μελίνα Μερκούρη» τη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, τη Λαμία. Μετά την πρόκριση επί της ΕΑΠ, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και η ομάδα του φιλοδοξούν σε μία νέα μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας αυτή τη φορά τους «ερυθρόλευκους». Για τους γηπεδούχους, ο Καλντέιρα έχει ενοχλήσεις στον καρπό, ενώ για τη Λαμία, αμφίβολοι είναι οι Τόπελ και Κόμελ που αντιμετωπίζουν προβλήματα ίωσης, ενώ εκτός είναι ο Χαριτωνίδης που είναι τιμωρημένος.
Για το ευρωπαϊκό εισιτήριο
Αλλιώς τα φανταζόντουσαν στην Πάτρα, αλλά τα πράγματα ήρθαν έτσι που ο μοναδικός τους στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Η ΕΑΠ υποδέχεται τον Πανελλήνιο (για τις θέσεις 5-8) και θέλει να αποφύγουν νέο… «κάζο», όπως έγινε με τη Λαμία. Ο νικητής του ζευγαριού αυτού, θα πάρει το εισιτήριο για την έξοδο στην Ευρώπη την ερχόμενη σεζόν. Ο Γιώργος Χριστόπουλος έχει για πολλά θέματα να «πονοκεφαλιάζει», μια και εκτός των πολλών απουσιών (Ριβέρα, Πέτρογλου, Ασπιώτη), θα δει την ομάδα του να αγωνίζεται στο άδειο «Δ. Τόφαλος», έπειτα από την ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Θέσεις 1-4
Παναθηναϊκός - Αρης Μαρμούρης ΑΕ (Γεωργουλέας, Καραμπέτσος - 17.30, Novasports 3)
Ολυμπιακός - ΓΣ Λαμία (Ρουσάκης, Ράπτης - 20.00, Novasports 3)
Θέσεις 5-8
ΕΑ Πατρών Λουξ - Πανελλήνιος (Βαρθαλίτης - Τριανταφύλλου - 19:00)
Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής