Απέναντι σε μία συμπαγή άμυνα –πραγματικό τοίχος- της Φούλαμ, το Αμβούργο, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να σκοράρει στην έδρα του κι έτσι ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Europa League «κόλλησε» στο 0-0.

Το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης θα κριθεί στον επαναληπτικό του «Κρέιβεν Κότατζ».

Δεν φτάνουν τα… κέφια απέναντι σε μία άμυνα από ατσάλι!

Με μεγάλα κέφια μπήκαν οι παίκτες του Αμβούργου στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μπροστά τους βρήκαν τη συμπαγή άμυνα των «κότατζερς». Οι παίκτες των φιλοξενούμενων διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι. Κρατώντας μικρές αποστάσεις ανάμεσα στην αμυντική και τη μεσαία γραμμή, κατάφεραν να εξαφανίσουν τα επιθετικά ατού των Γερμανών, οι οποίοι επιδόθηκαν σε μακρινά σουτ και σέντρες που δεν είχαν καμία τύχη.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου τη σπατάλησε ο Φαν Νιστελρόι πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ολλανδός στράικερ βρέθηκε απέναντι από τον Σβάρτσερ, αλλά έκανε λάθος κοντρόλ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Ρόι Χόντγκσον δεν απείλησαν με αξιώσεις καμία φορά την εστία του Ροστ. «Κλεισμένοι» στο 1/3 του γηπέδου προσπάθησαν να απειλήσουν μόνο με αντεπιθέσεις.

Ό, τι πέρασε το "τοίχος του Χόντγκσον", το σκούπισε ο Σβάρτσερ

Άμυνα για σεμινάριο ήταν αυτή της Φούλαμ στο σημερινό παιχνίδι. Το Αμβούργο, το ήθελε, το πάλεψε, όμως η πολύ καλά διαβασμένη Φούλαμ, του έκλεισε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο προπονητής του αγγλικού συλλόγου, Ρόι Χοντγκσον, είχε βάλει το… πούλμαν που μετέφερε την ομάδα του οδικώς στη Γερμανία(εξαιτίας των ακυρωμένων πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία) μπροστά στον Σβάρτσερ, με αποτέλεσμα να μην περνάει τίποτα.

Ό, τι βέβαια κι αν πέρασε, το «σκούπησε» ο έμπειρος τερματοφύλακας της Φούλαμ, ο οποίος όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του ήταν εκεί. Ειδικά σε ένα τρίλεπτο «φωτιά», ο 37χρονος πορτιέρο κατέβασε τα ρολά στα σουτ των Πιτρόιπα(71’), Τροχόφσκι(72’) και Ντεμέλ(73’).

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Αμβούργο: Ροστ, Ντεμέλ (82' Ρινκόν), Ζερόμ Μπόατενγκ, Ματάισεν, Αογκό, Ζε Ρομπέρτο, Γιάρολιμ, Πιτρόιπα, Τροχόβσκι, Γκερέρο (72' Πέτριτς), Φαν Νίστελροοϊ.

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Μπέιρντ, Χιούτζις, Χάνγκελαντ, Κοντσέσκι, Ετούχου, Μέρφι, Νταφ, Ντέιβις, Γκέρα, Ζαμόρα (52' Ντέμπσεϊ).

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Εξετάσαμε τη φάση αλλά…» - Η ατάκα του Στίλερ στους παίκτες του Παναθηναϊκού για το 2ο γκολ της Μπέτις

Δεσύλλας: «Κακό φινάλε, αλλά θετικό πρόσημο στην ευρωπαϊκή πορεία - Καθοριστικό το δεύτερο γκολ»

Παναθηναϊκός: Κρατάει το ταξίδι, την επιστροφή και «χτίζει» για τη συνέχεια

Πελίστρι: «Τα δώσαμε όλα, εκμεταλλεύτηκε την έδρα η Μπέτις, διαφορετικά αν σκόραρα»

Μπενίτεθ: «Η Μπέτις ήταν ανώτερη ομάδα και προκρίθηκε δίκαια - Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο και μεταγραφές»

Τα χρήματα που εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός από τη φετινή του πορεία στην Ευρώπη

Ηρωική Μπολόνια ξέρανε τη Ρόμα σε μυθική ματσάρα στην παράταση!

Τα γκολ και τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού από την Μπέτις

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν τον κόσμο για τη στήριξη στο «Καρτούχα»

Ίνγκασον: «Είναι δύσκολο μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι για τη φετινή πορεία»