Την πρόθεση της να μην μείνει στα λόγια, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθεια να καταπολεμηθούν φαινόμενα βίας, απέδειξε η ΠΑΕ ΑΕΚ, εκδίδοντας ανακοίνωση για τα επεισόδια με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το κίνδυνο τιμωρίας 1-3 αγωνιστικών αντιμετωπίζει η «Ένωση». Βαρύ το κατηγορητήριο, όπως και οι οικονομικές συνέπειες. 'Ο Ντέμης τηρεί τον νόμο', γράφει ο Μπ. Χριστόγλου. Ατομικό την Τετάρτη ο Αλεξόπουλος, επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς την Πέμπτη ο Σοάρες Εξελίξεις το επόμενο δεκαπενθήμερο σε γηπεδικό και προπονητικό κέντρο. 'Ας θυμηθεί η ΑΕΚ τι ζήτησε από τον Σάντος', γράφει ο Β. Σαμπράκος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Για τη διοίκηση της ΑΕΚ, το να είσαι κατά της βίας σημαίνει και να μην τη συγκαλύπτεις σε καμιά περίπτωση, ακόμη -και κυρίως- όταν προέρχεται από φιλάθλους της ομάδας σου.
Για το λόγο αυτό δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφικό και video υλικό από τα επεισόδια της Δευτέρας, ώστε να μη μπορεί κανείς να συγκαλυφθεί πίσω από την ΑΕΚ και τους φιλάθλους της, να μη μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία. Το υλικό αυτό παραδώσαμε και στην αστυνομία. Το ίδιο θα πράξουμε και σε κάθε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει επίσης ότι θα αποζημιώσει τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας σε περίπτωση τιμωρίας της έδρας μας. Ακόμη, θα κινηθεί με μηνύσεις και αγωγές κατά των κκ. Λεωνίδα Ρέστη και Αγησίλαου Κιντώνη που αναγνωρίζονται να συμμετέχουν στα επεισόδια, αλλά και κατά παντός υπευθύνου.
Θεωρούμε επίσης, ότι συνυπεύθυνοι για τα επεισόδια δεν είναι μόνο όσοι αναγνωρίζονται στο φωτογραφικό υλικό, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι μας που οργανωμένα εισήλθαν στη θύρα 5 διότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τον αθλητικό νόμο.
Αντίθετα, οφείλουμε να συγχαρούμε τους φιλάθλους μας που μετακινήθηκαν οργανωμένα και παρακολούθησαν τον αγώνα από τη θύρα 2, καθώς τους μεμονωμένους φιλάθλους μας που αγόρασαν εισιτήρια σε άλλες θύρες, οι οποίοι δε δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα.
Ως διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, θέτουμε ως απόλυτη προτεραιότητα να μην ξαναζήσουμε σε αγώνα της ομάδας μας καταστάσεις σαν και αυτές όπου κινδυνεύουν ακόμα και μικρά παιδιά.
Αυτό θα το πετύχουμε, οποιοδήποτε κι αν είναι το κόστος για την ομάδα μας κι εμάς τους ίδιους»

Τιμωρία=οικονομικό πλήγμα

Με ποινή έως και τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών απειλείται η ΑΕΚ για τα όσα έγιναν ανάμεσα σε μερίδα οπαδών της με αντίστοιχους του Ατρομήτου εντός και εκτός του γηπέδου του Περιστερίου στον αγώνα που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής. Η έκθεση της Αστυνομίας είναι άκρως επιβαρυντική για την «Ένωση», αφού ο νέος αθλητικό νόμος είναι αμείλικτος και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Έτσι ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας είναι κάτι παραπάνω από ορατός, κάτι που αν αποδειχθεί και στην πράξη, θα αποτελέσει ισχυρότατο οικονομικό πλήγμα για την ΠΑΕ ΑΕΚ, που ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει από τις οικονομικές αμαρτίες των προηγουμένων ετών.

Για του λόγου το αληθές, αν υποθέσουμε πως στην ΑΕΚ επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών, τότε θα αναγκαστεί να αγωνιστεί μπροστά σε άδειες εξέδρες κόντρα σε Ηρακλή και Αιγάλεω. Πέρυσι οι εισπράξεις από τους δύο αυτούς αγώνες ανέρχονταν συνολικά σε 503.235 ευρώ. Αν γίνει πράξη το χειρότερο δυνατό σενάριο και η «Ένωση» τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, τότε θα παίξει χωρίς φιλάθλους και στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό. Από τον αντίστοιχο περσινό αγώνα οι εισπράξεις ήταν 1.227.860! Αντιλαμβάνεται λοιπόν εύκολα κανείς πως ενδεχόμενη τιμωρία της έδρας θα έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες για το σύλλογο, που πέρυσι δεν στερήθηκε τη συμπαράσταση των φιλάθλων του σε κανέναν αγώνα κάνοντας τους πάντες να εκθειάζουν τη συμπεριφορά του κόσμου στο ΟΑΚΑ.

Βαθαίνει το ρήγμα Νικολαΐδη-μερίδας οργανωμένων

Μπορεί καμία από τις δύο πλευρές να μην το παραδέχεται, ωστόσο οι σχέσεις του Ντέμη Νικολαΐδη με μερίδα οργανωμένων διέρχεται κρίση. Το ρήγμα άρχισε να δημιουργείται μετά την απόφαση για κατασκευή του νέου γηπέδου μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια και μέρα με τη μέρα δείχνει να βαθαίνει. Απόδειξη τα συνθήματα λιγοστών, πλην όμως αρκετών για να ακουστούν, οπαδών της ΑΕΚ κατά του προέδρου της ομάδας στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Η ηγεσία της Original μέσω του τηλεφωνικού της μηνύματος διαψεύδει πως υπάρχει κόντρα: «Για όσους αναφέρουν ότι υπάρχει κόντρα, πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα. Απλά διαφωνούμε με το νέο νόμο… Περιμένουμε με λαχτάρα τα μαντάτα για το θέμα του γηπέδου. Εμείς βέβαια θέλουμε εκεί (Νέα Φιλαδέλφεια), μην τα ξαναλέμε)», αναφερόταν σχετικά.

Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» φέρεται εκνευρισμένος με τη στάση της μερίδας των οπαδών όχι λόγω των συνθημάτων, αλλά λόγω των επεισοδίων που αναμένεται να φέρουν την ομάδα αντιμέτωπη με μια τιμωρία της έδρας. Μετά από συνεργασία με τον υπεύθυνο ασφαλείας και τον υπεύθυνο των συνδέσμων αποφάσισε να παραδώσει στην αστυνομία το βίντεο των επεισοδίων στο γήπεδο του Περιστερίου και να καταθέσει μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη. Πρόθεσή του είναι να απαγορεύσει στο μέλλον την είσοδο των ταραχοποιών στα γήπεδα που παίζει η ΑΕΚ.

Επιστρέφει ο Σοάρες, αποχώρησε ο Πλιάτσικας

Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επιστρέφει την Πέμπτη ο Αλεσάντρε Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ολοκλήρωσε την Τετάρτη το πρωί το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες λόγω των ενοχλήσεων που είχε στο γόνατο και τίθεται πλέον στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος. Ο έτερος των τραυματιών των τελευταίων ημερών, Γιώργος Αλεξόπουλος, ακολούθησε και την Τετάρτη ατομικό πρόγραμμα με χαλαρές ασκήσεις και αναμένεται σε 2-3 ημέρες να είναι ετοιμοπόλεμος. Τα δυσάρεστα της προπόνησης είχαν να κάνουν με τον Βασίλη Πλιάτσικα. Ο 17χρονος μέσος που έκανε το ντεμπούτο του τη Δευτέρα, δέχτηκε γονατιά στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού – σημείο που είχε αιμάτωμα από τον αγώνα με τον Ατρόμητο και αποχώρησε από την προπόνηση. Πάντως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ο νεαρός άσος θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα την Πέμπτη. Εκτός προπονήσεων για δύο ημέρες θα μείνει προληπτικά και ο Άγγελος Κομβολίδης, αφού αισθάνεται ένα σφίξιμο στον δικέφαλο. Όσον αφορά στους Χιώτη και Τσιρίλο, ο πρώτος έκανε ασκήσις στο γυμναστήριο, ενώ ο δεύτερος συνέχισε την αποθεραπεία του, που εξελίσσεται κανονικά.

Από την προπόνηση απουσίαζαν οι διεθνείς Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης (εθνική ανδρών), Αραμπατζής (εθνική ελπίδων) και Βιενλίνσκι (εθνική Ουκρανίας), ενώ ο τελευταίος των διεθνών, Σίμος Κρασσάς θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Κύπρου την Πέμπτη.


Νέα συνάντηση για το προπονητικό κέντρο

Ραντεβού με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη, με θέμα συζήτησης την κατασκευή προπονητηρίου στις Αχαρνές θα έχει το επόμενο δεκαήμερο ο δήμαρχος της περιοχής, Σπύρος Στριφτός. «Αν τα σχέδια που θα μου παρουσιαστούν είναι συμφέροντα για τον δήμο, τότε θα ξεκινήσουμε άμεσα στις διαδικασίες για το έργο», δήλωσε σχετικά ο κ.Στριφτός.

Παράλληλα μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες θα πραγματοποιηθεί ραντεβού με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου. Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να ξεκαθαριστεί ποια περιοχή θα επιλεγεί για να φιλοξενήσει το νέο σπίτι της ΑΕΚ, κάτι που αν συμβεί αυτομάτως θα «πυροδοτήσει» σειρά εξελίξεων στην υπόθεση αυτή, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων της διοίκησης της «Ένωσης».

Επιμέλεια: Σπύρος Δουλαβέρας, Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube