Ο αγώνας πλέι οφ που θα φιλοξενηθεί στο «Γουέμπλεϊ» στις 22 Μαΐου, δεν θα φέρει στο νικητή μόνο δόξα και την άνοδο στην Premier League, αλλά και επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το ποσό, που σύμφωνα με την Deloitte, θα καρπωθεί σε βάθος χρόνου η ομάδα που θα καταφέρει να επικρατήσει.

Με τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα -κυρίως- να αυξάνονται γεωμετρικά, χρόνο με το χρόνο, η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Premiership μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει τη φυσιογνωμία ενός συλλόγου. Το νόμισμα έχει φυσικά δύο όψεις, καθώς ανάλογες είναι και οι οικονομικές απώλειες των ομάδων που θα ακολουθήσουν την αντίθετη οδό, αυτή δηλαδή του υποβιβασμού.

Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, Νότιγχαμ, Κάρντιφ και Λέστερ θα μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ, ενώ μια θέση διεκδικούν ακόμη η Μπλάκπουλ και η Σούονσι.

Ο διευθυντής της Deloitte, Πολ Ρόνσλεϊ δήλωσε χαρακτηριστικά για τη σημασία του τελικού για την άνοδο: «Η ομάδα που θα επικρατήσει σε αυτόν τον αγώνα θα πριμοδοτηθεί άμεσα με 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακόμη κι αν υποβιβαστεί στο τέλος της σεζόν, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, βάσει συμβολαίων το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί. Με καθαρά οικονομικούς όρους, πρόκειται για το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη σημασία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ντε Τσέρμπι: «Ο Ριτσάρλισον δεν πρόκειται να παίξει ξανά»

Έγραψε ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ»

Είναι δύσκολη η ζωή στην Premier για την Κόβεντρι

Επιτροπή διαιτησίας: «Λανθασμένη κρίση στο γκολ του Χάαλαντ, το επικοινωνήσαμε στη Γιουνάιτεντ»

Με μισή φάση και 10 παίκτες από το 24' η Σίτι πανηγύρισε το απόλυτο από το πουθενά στο «Ολντ Τράφορντ»!

Απίστευτη εξέλιξη στο «Ολντ Τράφορντ»: Όλοι νόμιζαν ότι ήταν οφσάιντ, αλλά ο VAR έχρισε σκόρερ τον Χάαλαντ!

Ο Μπάμπης πήρε τ' όπλο του: Με MVP Κωστούλα η Μπράιτον, πέρασε με πεντάρα από το Κόβεντρι!

Άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Premier League ο Κωστούλας με υπέροχη ενέργεια και εκτέλεση!

Άφησε στην άκρη τα... κόκκινα συναισθήματά του και κατέφερε κάτι μοναδικό ο Αρμπελόα με τη Φούλαμ

Αρτέτα: «Απαράδεκτη απόφαση-Αυτό δεν είναι πέναλτι σε κανένα παιχνίδι, σε κανένα πρωτάθλημα»