Να παραμείνει αρκετό καιρό στην Αγγλία και στη Λίβερπουλ επιθυμεί ο Σωτήρης Κυργιάκος, όπως δήλωσε ο ίδιος στο επίσημο περιοδικό των «κόκκινων». Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός μίλησε, επίσης, για τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε αυτόν και τον Σάμι Χίπια, αλλά και για τη συνεργασία του με την «κολώνα» της Λίβερπουλ στην άμυνα, Τζέιμι Κάραγκερ.

«Ήρθα εδώ με ανοιχτό μυαλό και η ζωή είναι καλύτερη απ’ ότι περίμενα, καθώς το να αλλάζεις χώρα είναι πάντα μία μεγάλη αλλαγή.

Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που χαίρεται να κάθεται στον πάγκο, οπότε είμαι ευχαριστημένος που έχω παίξει σε τόσους πολλούς αγώνες (19) και προσέφερα στην ομάδα.

Θέλω να μείνω εδώ όσο το δυνατόν περισσότερο
», τόνισε ο «Sotis», που είπε για τις συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ αυτού και του Σάμι Χίπια: «Καταλαβαίνω ότι ο Σάμι Χίπια έφυγε από το σύλλογο και είναι ψηλά στη συνείδηση όλων, από τον προπονητή μέχρι τους οπαδούς.

Ο Σάμι ήταν εξαιρετικός αμυντικός για πολλά χρόνια -σε διεθνές επίπεδο μάλιστα- όμως, δε νομίζω ότι ήρθα εδώ ως αντικαταστάτης του.

Είμαι ξεχωριστό άτομο, έχω τη δική μου προσωπικότητα και προσπαθώ να ζω τη ζωή μου κατά έναν τρόπο που ταιριάζει σε εμένα, οπότε δεν θα μπορούσα ποτέ να προσπαθώ να πάρω τη θέση κάποιου άλλου
».

Τέλος, για τη συνεργασία του με τον Τζέιμι Κάραγκερ, δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θέση του κεντρικού αμυντικού και ο καθένας μας έχε διαφορετικές αρετές. Έπαιξε τόσο πολύ σε υψηλό επίπεδο για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο.

Ως αμυντικός, μπορώ μόνο να θαυμάζω αυτό το επίτευγμα καθώς, παρότι είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, ξέρω ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνεις εκεί.

Νομίζω ότι έχουμε αναπτύξει μία καλή σχέση στον αγωνιστικό χώρο, αφού του αρέσει να παίζει δίπλα σε έναν παίκτη που μπορεί να παίζει δυνατά στον αέρα, ενώ εγώ αισθάνομαι άνετα με έναν αμυντικό που μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι όπως ο ''Κάρα''
».

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Premier League - 35η αγωνιστική: Στην κόψη του ξυραφιού ο τίτλος με δύσκολες αποστολές για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι

«Ο Τονάλι θέλει να μείνει Αγγλία με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να μονομαχούν για χάρη του»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εξετάζεται ο Ιραόλα, παραμένει πιθανότερο το σενάριο παραμονής του Κάρικ

«Η Άρσεναλ προγραμματίζει πωλήσεις ώστε να μαζέψει χρήματα για την αγορά του Άλβαρες από την Ατλέτικο»

Αυτό το… δικό της παιδί, δεν έπρεπε να χαθεί: Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Μέινου!

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Άσλεϊ Γιανγκ

Σοκαριστική ατυχία: Επέστρεψε από χιαστό και το έπαθε ξανά μέσα σε 10 λεπτά αγώνα!

Κάθεσαι, απολαμβάνεις 6 λεπτά και ψηφίζεις το καλύτερο γκολ του με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Υποβιβασμός και αλλαγή προπονητή στην Μπέρνλι, τέσσερα ματς πριν το φινάλε της σεζόν

Η Λίβερπουλ θα αποχαιρετήσει τον θρύλο της στο «Άνφιλντ»: Τα δεδομένα για τον τραυματισμό του Σαλάχ