Ένα δικό του ματς πήγε να χάσει ο Πανελλήνιος. Οι «Ολυμπιονίκες» επικράτησαν με 71-69 του ΠΑΟΚ στην Κυψέλη, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την αντίστοιχη φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών και προηγούνται με 1-0 στη σειρά. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έφτασαν να προηγούνται και με + 12, όμως ο "Δικέφαλος" αντεπιτέθηκε στην τέταρτη περίοδο και κατάφερε να φτάσει στο -1, πληρώνοντας τις 14 χαμένες βολές και περισσότερο αυτές του Γκρέγκορι στο τελευταίο λεπτό. Οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν την ερχόμενη Δευτέρα στην Πυλαία.

Στην πρώτη περίοδο, οι «Ολυμπιονίκες» είχαν καλύτερες επιθετικές επιλογές και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +5. Όμως, στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έκαναν ένα σερί 10-0 και κατάφεραν να φτάσουν στο +15, έχοντας ως πρώτα «βιολιά» τους Σμιθ και Οουενς σε εκείνο το διάστημα. Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να μειώσουν στο -5, χάρη στις εξάρσεις των Γκετσέφσκι και Μονρό, όμως ο Σμιθ με δικό του σερί ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο στο +12.

Στην τρίτη περίοδο, οι άστοχες βολές των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν μια διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, ολοκληρώνοντας το τριαντάλεπτο στο +9. Στην τέταρτη περίοδο, η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων τους έφερε μέχρι το -1. Όμως, οι συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, τα λάθη και οι δύο άστοχες βολές του Γκρέγκορι, έφεραν τον Μπλάκνεϊ να ευστοχεί σε μία βολή και να κάνει το 71-69. Το άστοχο τρίποντο του Ντελινινκάιτις έδωσε το ροζ φύλλο στους «Ολυμπιονίκες», που έκαναν το 1-0.


Τα δεκάλεπτα: 22-17, 48-38, 62-53, 71-69

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 3 (1), Χαραλαμπίδης 10 (2), Καλαϊτζής, Όουενς 10, Σμιθ 18 (2), Όστοϊτς 9, Μπλάκνεϊ 7, Κολώκας, Ντέιβις 6 (2), Βουγιούκας 8

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 11 (1), Καυκής 6 (2), Γκρέγκορι 13 (1), Ταπούτος 2, Ντελινινκάιτις 8 (2), Χέλιγουελ, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 12, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 2, Γκετσέφσκι 15 (1)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γκάλης: «Θα πάρει τους παίκτες που θέλει στον Άρη ο Σπανούλης – Δίχως ταβάνι το μπάτζετ»!

Ανακοίνωσε τον Μάρκους Φόστερ ο ΠΑΟΚ

Πετρίδης: «Έχουν γίνει πολλά λάθη από τους διαιτητές - Περιμένει αντίδραση και από την Κυβέρνηση ο Παναθηναϊκός»

Ζέρβας: «Ευτυχώς δεν έπαθε για να μάθει ο Ολυμπιακός - Θα έπρεπε να έχουν ξεκουραστεί βασικοί νωρίτερα»

Νέο βίντεο του Ολυμπιακού για τη φάση Ναν - Φουρνιέ: «Συνεχίζει να μη χρειάζεται σχόλια…»

Παρθενόπουλος: «Φτάνει πια τα μάτια μας δεν αντέχουν άλλο»

Ο Μάικ Τζέιμς σχολιάζει το Game 1 Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού: «Αυτό που δεν μου αρέσει...»

Ανακοίνωσε την παραμονή Γιαπλέ ο Vikos Falkons

«Δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο»: Η ανάρτηση του Ολυμπιακού με τη φάση Ναν-Φουρνιέ από άλλη κάμερα

ΠΑΟ: «Δεν είναι τρόπος αντίδρασης ο ευτελισμός, ο υποβιβασμός στην Α2 - Θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων για το πρωτάθλημα»!