Σε «όπλο» ικανό να της χαρίσει την… επιβίωση στην Primera Division μετατρέπει την έδρα της η Τενερίφη, η οποία επικράτησε εκεί 2-1 και της Σανταντέρ.

Οι νησιώτες παρέμειναν για πέμπτη αγωνιστική αήττητοι στο «Ροντρίγκεθ Λόπεθ» και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της Μάλαγα να κάμψει την αδιάφορη Χιχόν (1-1), την έπιασαν πάνω στη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλο «διπλό» που την απομάκρυνε από εκεί πέτυχε η Σαραγόσα, που επικράτησε 1-0 στο «Ριαθόρ» της Λα Κορούνια.

«Στείρα» ισοπαλία 0-0 που δεν εξυπηρετεί κανέναν έφεραν Βαγιαδολίδ και Χετάφε (οι γηπεδούχοι παραμένουν προτελευταίοι και οι Μαδριλένοι εκτός των θέσεων της Ευρώπης), ενώ η Χερέθ διατήρησε ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες της για παραμονή, επικρατώντας 2-1 στις καθυστερήσεις της Αλμερία.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 1/5

Λα Κορούνια-Σαραγόσα 0-1
(49’ Κολούνγκα)

Μάλαγα-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1
(79’ Καϊσέδο - 43’ αυτ. Μπάχα)

Τενερίφη-Σανταντέρ 2-1
(45’ Ρόμαν, 56’ πεν. Αγιόθε - 71’ Τσίσκο)

Βαγιαδολίδ-Χετάφε 0-0

Χερέθ-Αλμερία 2-1
(27’ Αρμεντέρος, 94' Μπερμέχο - 33’ Σοριάνο)

Εσπανιόλ-Βαλένθια (21:00)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή, 2/5

Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης (18:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα (20:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μαγιόρκα (22:00)

Η επόμενη (36η) αγωνιστική

Τετάρτη, 5/5

Χετάφε-Σπόρτινγκ Χιχόν
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ
Σανταντέρ-Σεβίλλη
Μπαρτσελόνα-Τενερίφη
Αλμερία-Βιγιαρεάλ
Βαλένθια-Χερέθ
Σαραγόσα-Εσπανιόλ
Οσασούνα-Λα Κορούνια
Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάλαγα

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube