Ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς είναι πάντα ένα ιδιαίτερο ματς, ακόμα κι αν δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον σε αυτό. «Καθολικοί» και «προτεστάντες»… σκύλιασαν (κυριολεκτικά) για τη νίκη στο «Celtic Park», στο τελευταίο «Old Firm» της σεζόν, με την ομάδα του Γιώργου Σαμαρά να επικρατεί, τελικά, με σκορ 2-1 και να παίρνει μία νίκη γοήτρου απέναντι στην πρωταθλήτρια Ρέιντζερς!
Το σκορ για τους «καθολικούς» άνοιξε ο Νέιλορ στο 8', με την Ρέιντζερς να ισοφαρίζει στο 43' με τον Μίλερ. Η Σέλτικ, όμως, αντέδρασε άμεσα και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πέτυχε το 2-1 με τον Φορτουνέ, ο οποίος, βάσει δημοσιευμάτων, είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά την ασφυκτική πίεση των «προτεσταντών» να ισοφαρίσουν.
- Όμορφες εικόνες εκτυλίχθηκαν στο τέλος της αναμέτρησης με τους παίκτες της Σέλτικ να συγχαίρουν τους συναδέλφους τους της Ρέιντζερς για την κατάκτηση του τίτλου.
Η 36η αγωνιστική:
Τρίτη 04/05/10
Σέλτικ-Ρέιντζερς 2-1
(8' Νέιλορ, 45'+2' Φορτουνέ-43' Μίλερ)
Τετάρτη 05/05/10 (21:45)
Χάμιλτον-Σεντ Μίρεν (21:30)
Αμπερντίν-Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ-Σεντ Τζόνστον
Χαρτς-Νταντί Γιουνάιτεντ
Μάδεργουελ-Χιμπέρνιαν
Η βαθμολογία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.
Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης