Ο Φάμπιο Καπέλο παραδέχτηκε σε συνέντευξη του στο Eurosport πως αν δεν υπήρχε το σκάνδαλο Calciopoli πιθανότατα να μην είχε αναλάβει την Εθνική Αγγλίας. Έδειξε να αποδέχεται τον ρόλο του «εξολοθρευτή των φαντασμάτων» που πλανώνται πάνω από το Νησί, με πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ξέσπασε στην Ιταλία το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, με άμεσα εμπλεκόμενη την Γιουβέντους, του Καπέλο. Οι εξελίξεις οδήγησαν τον 62χρονο προπονητή στην Ισπανία και τη Ρεάλ Μαδρίτης, από όπου έμεινε ελεύθερος έπειτα από το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τους ‘μερένχες’. Αυτή η συγκυρία και η αποτυχία των ‘λιονταριών’ στο Euro του 2008 έφερε τον Ιταλό τεχνικό στην Αγγλία. Στην ερώτηση αν θα είχε αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας εφόσον οι ‘μπιανκονέρι’ δεν κρίνονταν ένοχοι απάντησε ευθέως: «Πιθανότατα όχι. Δεν θα είχα αποδεχθεί την πρόταση της Ρεάλ, έπειτα δεν θα έμενα σχεδόν ένα εξάμηνο χωρίς να προπονώ κάποιο σύλλογο και δεν θα ήμουν ελεύθερος έτσι ώστε να αναλάβω την Αγγλία. Αυτό απλώς μας δείχνει πως οτιδήποτε αρνητικό έχει και θετικές προεκτάσεις».

Ο Καπέλο εμφανίζεται αποφασισμένος να ξορκίσει τα «φαντάσματα» που στοιχειώνουν τους Άγγλους με την κατάκτηση του Μουντιάλ, κάτι που δεν έχουν πετύχει στο Νησί από το 1966. Για τον έμπειρο τεχνικό αυτό θα είναι ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα και θα αλλάξει την ιστορία ενός ολόκληρου έθνους. «Μου αρέσει ο ρόλος του ‘εξολοθρευτή φαντασμάτων’, θέλω να πάω με αυτή την ομάδα όσο πιο μακριά γίνεται. Όταν ξεκίνησα εδώ υπήρχε το φάντασμα της Κροατίας, που είχε αποκλείσει την Αγγλία από την προηγούμενη μεγάλη διοργάνωση. Τώρα ελπίζω να συμβεί το ίδιο και με αυτό του 1966. Σαράντα τέσσερα χρόνια είναι αρκετά».

Το πλέον δύσκολο θα είναι να ανεβάσει το ηθικό ορισμένων ποδοσφαιριστών του καθώς φέτος οι αγγλικοί σύλλογοι απέτυχαν να δηλώσουν παρών στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Πάντα είναι καλύτερο οι ποδοσφαιριστές σου να έχουν κάνει επιτυχημένη σεζόν με τις ομάδες τους και να έχουν κατακτήσει τίτλους, όμως καμία αγγλική ομάδα δεν ενισχύθηκε φέτος εκτός από την Μάντσεστερ Σίτι. Ίσως λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν αντικατέστησαν τους παίκτες που πούλησαν με ισαξίους και μοιραία έχασαν μέρος της δυναμικότητάς τους».

Επιμέλεια:Κώστας Πασχαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Premier League - 35η αγωνιστική: Στην κόψη του ξυραφιού ο τίτλος με δύσκολες αποστολές για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι

«Ο Τονάλι θέλει να μείνει Αγγλία με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να μονομαχούν για χάρη του»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εξετάζεται ο Ιραόλα, παραμένει πιθανότερο το σενάριο παραμονής του Κάρικ

«Η Άρσεναλ προγραμματίζει πωλήσεις ώστε να μαζέψει χρήματα για την αγορά του Άλβαρες από την Ατλέτικο»

Αυτό το… δικό της παιδί, δεν έπρεπε να χαθεί: Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Μέινου!

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Άσλεϊ Γιανγκ

Σοκαριστική ατυχία: Επέστρεψε από χιαστό και το έπαθε ξανά μέσα σε 10 λεπτά αγώνα!

Κάθεσαι, απολαμβάνεις 6 λεπτά και ψηφίζεις το καλύτερο γκολ του με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Υποβιβασμός και αλλαγή προπονητή στην Μπέρνλι, τέσσερα ματς πριν το φινάλε της σεζόν

Η Λίβερπουλ θα αποχαιρετήσει τον θρύλο της στο «Άνφιλντ»: Τα δεδομένα για τον τραυματισμό του Σαλάχ