Στην απόφαση να κλείσουν ένα τμήμα του εναέριου χώρου της βόρειας Ιταλίας εξαιτίας της παρουσίας στην ατμόσφαιρά ηφαιστειακής τέφρας, προχώρησαν πριν από λίγο οι ιταλικές αρχές.

Σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ENAC αναφέρει ότι πρόβλημα εντοπίζεται στα αεροδρόμια, Μαλπένσα και Λινάτε στο Μιλάνο.

Πάντως εδώ και λίγες ώρες δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία.

Προβλήματα και σε άλλα αεροδρόμια ευρωπαϊκών πόλεων.

Περίπου 20 πτήσεις –οι περισσότερες της εταιρείας EasyJet- ακυρώθηκαν σήμερα από και προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Γαλλία, τρεις ημέρες πριν την έναρξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών.

Αρκετά αεροδρόμια στη βόρεια Ισπανία, ανάμεσά τους και αυτό την Βαρκελώνης λειτούργησαν και πάλι σήμερα, μετά από προληπτικό κλείσιμο λόγω της τέφρας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube