Στο «νησί των Ιπποτών» μετακομίζει τη φετινή αγωνιστική σεζόν ο Γιώργος Τσιάκος. Η ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου πάουερ φόργουουρντ, που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Νηαρ Ηστ στην Α2 κατηγορία.

Η ομάδα του Αμαρουσίου, στην οποία ανήκει, έστειλε το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Γιώργου Τσιάκου και έτσι ολοκληρώθηκε και τυπικά η μετακίνηση του 23χρονου παίκτη στον Κολοσσό Ρόδου.

O Γιώργος Τσιάκος γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1982, έχει ύψος 2.04 και αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Πρώτη του ομάδα ήταν ο Πρωτέας Βούλας και εν συνεχεία πήρε μεταγραφή για το Μαρούσι. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νήαρ Ηστ. Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων και μάλιστα το 2002 στη Λιθουανία, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Τη σεζόν 2001-02 έπαιξε σε 2 ματς με το Μαρούσι, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2002-2003) χρησιμοποιήθηκε σε 25 παιχνίδια. Είχε κατά μέσο όρο 2,1 πόντους, με 78,1% στις βολές, 40,6% στα δίποντα. Είχε ακόμα 1,7 ριμπάουντ και 0,4 ασίστ. Την περίοδο 2003-2004 αγωνίστηκε σε 19 ματς και είχε 1,7 πόντους με 65% στις βολές και 52% στα δίποντα και 1,5 ριμπάουντ. Την περασμένη σεζόν με τη Νήαρ Ηστ στην Α2, ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας του και 11ος σκόρερ της κατηγορίας με 14,8 πόντους.

Εν τω μεταξύ, το ανακαινισμένο "Βενετόκλειο" ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη. Ο Κολοσσός θα κάνει την πρώτη προπόνηση στη φυσική του έδρα και, μάλιστα στις 7.45 μ.μ., οι πόρτες θα ανοίξουν, τόσο για το κοινό, όσο και για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Το Σάββατο ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Κολοσσού, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ιαλυσού. Την Κυριακή οι παίκτες και το προπονητικό τιμ θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και τη Δευτέρα η ομάδα θα γνωρίζει την ανακαινισμένη έδρα της ομάδας.

Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube